Gemakkelijk zelf je vloer egaliseren

Veel mensen zijn zo handig dat ze serieuze projecten in huis kunnen aanpakken. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn, maar wat wel perfect moet zijn is een vloer. Vooral als je als toplaag kiest voor pvc of vinyl, zal je snel oneffenheden door het materiaal heen zien komen. Om dit te voorkomen egaliseer je de ondervloer met behulp van egaline. Kijk goed welke soort je nodig hebt. Met behulp van de filters kun je gemakkelijk aangeven om wat voor vloer het gaat.

Wat is egaline?

Egaline is zelfvloeiend, wat inhoudt dat het zichzelf verspreidt over de vloer en daarbij heel egaal wordt. Door de juiste samenstelling aan te houden en niet te veel water te gebruiken, is het mogelijk om zelf een zeer egale en rechte vloer te leggen. Afhankelijk van het type vloer kies je voor cementgebonden of gipsgebonden egaline.

 

Hoeveel je nodig hebt ligt aan het oppervlak van de vloer, maar ook aan de laagdikte. Kijk goed of het type egaline dat je voor ogen hebt, past bij de ondervloer en daarnaast de gewenste laagdikte kan aannemen. Sommige soorten kan je niet in een dikkere laag aanbrengen.

Vloerverwarming dichtzetten

Wanneer je vloerverwarming wilt dichtzetten, is het goed om te weten dat je hier mortel, oftewel reparatiemortel, voor moet gebruiken. Hoe je dit het beste kunt doen lees je zo duidelijk mogelijk op de website van Egalinewinkel.nl. Verder kan je hier alles vinden over de droogtijd, het verbruik van het product, maar ook hoeveel je nodig hebt voor een bepaald oppervlak en hoe je dit kunt uitrekenen.

 

Kom je er niet helemaal uit, dan kan je gemakkelijk contact opnemen. Zo weet je precies welke soort egaline je nodig hebt, maar ook hoeveel. Verder kan je in de webshop terecht voor complete sets. Denk bijvoorbeeld aan een complete set voor het dichtzetten van vloerverwarming in een ruimte van 45 vierkante meter.

 

Meer informatie vind je in de webshop. Neem gerust contact op als je vragen hebt over onze producten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten