Geef jouw bank een tweede leven

In onze op consumptie gerichte maatschappij worden we vaak verleid (zelfs aangemoedigd) om dingen weg te gooien en de nieuwste en meest trendy nieuwe producten te kopen. Sommige artikelen, waaronder meubels, zijn eigenlijk ontworpen om zo goedkoop mogelijk te zijn en dus gemakkelijk steeds opnieuw te kunnen worden vervangen. Dat is één manier om bij te blijven met de steeds veranderende stijlen, maar er is iets te zeggen over het investeren in een kwalitatief, klassiek meubelstuk dat naadloos past bij elk interieur, meegaat bij elke verhuizing en als het goed wordt onderhouden, een erfstuk wordt om nog jaren van te genieten.

 

Bankstel reparatie

Een bankstel dat al jaren in de familie zit of dat net jouw smaak is wil je niet weggooien. Gelukkig hoeft dat ook niet, want het is een optie om te kiezen voor reparatie. Vaak is dat vele malen goedkoper dan een nieuwe bank kopen en kan een meubelstuk als een bank er met relatief weinig moeiten weer als nieuw uit zien.

Vaak is het enkel slijtage dat een bank een verouderde uitstraling geeft. Misschien is de kleur gewoon niet meer mooi? Soms is er een vering kapot en soms een hele leuning.| In de meeste gevallen is een bankstel reparatie helemaal niet lastig uit te voeren en kun je geheel naar eigen smaak een reparatie laten uitvoeren door een meubel stoffeerder.

 

Bankstel restauratie

Als er sprake is van ernstigere veroudering of als het gaat om een duurder antiek meubel, laat dan een professionele restauratie uitvoeren. Het verschil tussen repareren en restaureren is dat bij een reparatie iets wordt gemaakt dat kapot was en een restauratie is echt bedoeld om een meubel in de oorspronkelijke staat te herstellen zodat het zijn waarde behoud en er echt weer voor nieuw door kan gaan. Elke professionele meubel stoffeerder kan zo’n restauratie uitvoeren. Kies er toch voor om een ervaren stoffeerder die taak te laten uitvoeren, die met het soort banken ervaring heeft.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten