Gebruik deze tips tijdens je verbouwing

Nu de huizenmarkt zo overspannen is, is het wel erg lastig om aan een nieuw huis te komen. Om die reden is het verbouwen van je huis een interessante optie. Zo kun je van jouw vertrouwde plek je droomhuis maken. Daartegen staat wel dat het verbouwen van je huis een ingrijpend en tijd kostend project is, en het laten verbouwen van je huis erg veel geld kan kosten. Toch zijn er manieren om zelf je huis te verbouwen en daarbij de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met deze tips kun je jouw huis tot je droomhuis verbouwen. 

 

Het verbouwen van de trap

Het soort trap in een huis kan veel verschil maken voor de sfeer in een huis. Behalve dat een trap er mooi uit moet zien, is het belangrijk dat het veilig en praktisch is, maar het is ook fijn als een trap zo min mogelijk lawaai geeft. 

 

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een trap, moet ook de trapleuning opgehangen worden. Omdat een trapleuning relatief zwaar is en ook veel gewicht moet kunnen dragen, is een normale mechanische ophanging vaak geen optie. In dit geval is het verstandig om chemische ankers te gebruiken. Een chemisch anker is een speciaal soort pasta wat in het boorgat gespoten wordt, waarna er een bout of plug aangebracht wordt. De combinatie zorgt voor een chemische reactie en de substantie hard uit, waardoor de ophanging als het ware verankerd is. 

De impact van mooie muren 

Ook de kleur van de muren zorgen voor een enorm verschil. Om zelf de muren te schilderen, zijn verschillende materialen nodig, waaronder natuurlijk verf, maar ook verfrollers, verfbakken en hoekkasten. Daarnaast is het verstandig om afdekfolie te halen, om de vloer te beschermen tegen verfspetters. 

 

Bij een mooi geschilderde muur horen natuurlijk ook mooie accessoires. Een groot, kleurrijk schilderij werkt goed voor een gezellige sfeer. Ook zwaardere accessoires kunnen opgehangen worden met behulp van chemische ankers. Op die manier ben je ervan verzekerd dat ze niet zullen vallen.

 

De beste manier om muren te schilderen

Vóór het schilderen is het noodzakelijk om eventuele gaten en scheuren in de muur op te vullen. Daarna moet de ondergrond gereinigd worden, waarna het tijd is om echt te gaan schilderen. Belangrijk bij het schilderen is dat het plafond eerst wordt geschilderd, en daarna pas de muur. Daarnaast is het belangrijk dat er op de juiste manier geverfd wordt. Zorg dat je altijd van boven naar beneden schildert. Op deze manier wordt de verf gelijkmatig aangebracht, wat strepen voorkomt. Hoe lang het duurt voordat de verf is opgedroogd verschilt per verf. Dit staat bijna altijd vermeld op de verpakking. 

Een nieuwe vloer maakt het af 

Als laatste is het leggen van een nieuwe vloer een goede optie om jouw huis nét een stukje mooier te maken. Helaas is het netjes leggen van een vloer best een karwei, en dus is het verstandig om hier een vakman voor in te schakelen. Wel kun je natuurlijk zelf uitgebreid op zoek gaan naar dé perfecte vloer. Vloeren kunnen in verschillende patronen gelegd worden; visgraat, kopshout, versailles, Hongaarse punt of gewoon een planken patroon zijn een paar van de opties. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de levering van een vloer lang kan duren en dus is het verstandig om de vloer op tijd te bestellen. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten