Een plek voor ontspanning en plezier: hoe creëer jij de perfecte thuisbar?

Een drankje doen in de stad is hartstikke leuk, maar soms wil je ook rustig kunnen ontspannen in je eigen omgeving. Het kan daarom een uitdagend doe-het-zelfproject zijn om een bar aan huis te maken. Om dit zo goed en kostenbesparend mogelijk te doen is het natuurlijk belangrijk om van tevoren op de hoogte te zijn van alle vereisten. Hieronder vind je dan ook enkele stappen die je kunt volgen voor het maken van een thuisbar:

Bepaal het doel en de locatie

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de bar moet komen en welk doel deze moet hebben. Een kleine bar in de keuken is vaak minder prominent aanwezig. Wil je een bar in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, zoals bijvoorbeeld in een kelder of schuurtje, dan mag deze vaak wat groter worden. Let hierbij goed op dat er ook nog genoeg ruimte is voor mensen om eromheen te kunnen zitten en lopen.

Maak een lijst met benodigdheden

Voorafgaand aan het maken van de bar is het handig als er een lijst met benodigdheden wordt opgesteld. Deze benodigdheden kunnen onderverdeeld worden in twee verschillende categorieën, namelijk benodigdheden voor het maken van de bar (zoals gereedschap, verf en behang) en benodigdheden voor het inrichten van de bar (zoals glazen, shakers, blenders, wijnkoelkasten, een tap en andere barbenodigdheden).

Maak een ontwerp en kies een stijl

Denk voor het klussen ook goed na over de stijl van jouw bar. Maak een tekening van hoe de bar eruit moet komen te zien, inclusief de afmetingen en de opstelling van de bovengenoemde benodigdheden. Door ook na te denken over de stijl weet je goed welke materialen je nodig zult hebben. Een moderne bar is namelijk heel anders opgebouwd dan een bar in traditionelere stijl.

Installeer de bar

Nu je materialen en benodigdheden heb aangeschaft en een plan van aanpak hebt gemaakt kun je de bar gaan installeren. Zit alles goed op zijn plek en werkt alles naar behoren? Dan kun je gaan genieten van jouw eigen privé bar. Proost!

https://www.wineandbarrels.nl/shop/2-wijnkoelkasten/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten