Een onderhoudsvriendelijke tuin met boomschors

Gaat jouw voorkeur uit naar een onderhoudsvriendelijke tuin? Dan moet je zeker gebruik maken van boomschors. Dit is namelijk enorm veelzijdig en geeft een natuurlijke uitstraling aan de tuin. Bij 123Natuurproducten heb je de keuze uit breed aanbod van verschillende soorten boomschors

 

Dit moet je weten over boomschors

De buitenlaag van een boomstam noemen we boomschors. In feite is dit een afgestorven laag van de boom die geen functie meer heeft. Het zou zonde zijn als het weggegooid wordt en is daarom ook ideaal om als bodembedekker te gebruiken. Als je dus op zoek bent naar een duurzaam product om in jouw tuin toe te passen, dan zit je met boomschors helemaal goed.

 

Diverse soorten

Dennenschors, Franse boomschors, grove boomschors en gezeefde boomschors zijn slechts een kleine greep uit het aanbod van de verschillende soorten bodembedekking. Daardoor is het mogelijk de varianten te vergelijken en een boomschors te kiezen dat perfect bij jouw tuin past. Als je hierbij hulp nodig hebt, dan kunnen de medewerkers van een partij als 123Natuurproducten vast en zeker verder helpen.

 

De voordelen van boomschors

Boomschors is een goede bescherming voor planten, omdat het de bodem in de zomer tegen droogte beschermd en in de winter bescherming tegen vorst biedt. Daarnaast ziet jouw tuin er altijd verzorgd uit en dient het als leuk decoratief element. Boomschors houdt zelfs onkruid tegen, omdat het onkruid geen zonlicht krijgt.

 

Hoe kun je boomschors in je eigen tuin toepassen?

Voor vrijwel elke tuin kun je boomschors kopen, maar je moet wel even controleren of jouw planten met deze bodembedekker overweg kunnen. Er zijn namelijk planten die niet goed tegen boomschors kunnen en je wilt natuurlijk niet dat jouw planten hierdoor afsterven. Als je de boomschors in je tuin wilt leggen, dan moet je de bodem als eerste onkruidvrij maken. In de tweede stap strooi je een grote laag boomschors over de plek naar keuze. Zorg er wel voor dat de planten genoeg ruimte hebben. Je kunt boomschors ook ideaal gebruiken om plantenbakken op te vullen.

 

https://www.123natuurproducten.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten