Een kleine ruimte inrichten, hoe doe je dat?

kleine_ruimte_inrichten_hoe_doe_je_dat

Het ontwerpen van een kleine ruimte is een uitdaging, maar het kan ook een kans zijn om creatief te denken en een gezellige, functionele plek te creëren. Hier zijn 6 adviezen om een kleine ruimte stijlvol en praktisch in te richten.

Multifunctionele meubels

Dit is absoluut een van de belangrijkste aspecten van het inrichten van een kleine ruimte. Je hebt weinig ruimte, dus de ruimte die je hebt moet je optimaal benutten. Zoek naar meubels die meer dan één doel dienen. Een slaapbank, bijvoorbeeld, kan overdag dienen als zitplaats en ’s nachts als bed. Ga je er dagelijks op slapen, investeer dan in een goede slaapbank. Je gaat er echt spijt van krijgen als je daarop bespaart. Je slaap is tenslotte erg belangrijk. Kijk welke slaapbank het beste uit de test komt voor jou en investeer daarin.

Overweeg ook andere soorten meubels, zoals een salontafel met (gesloten) opbergruimte eronder, een tafel die opklapt als wandkast of een kast die uitklapt als volwaardig bed.

Kleurgebruik

Lichtere kleuren kunnen een ruimte groter en luchtiger laten aanvoelen. Gebruik lichtere tinten voor de muren en grotere meubelstukken en voeg kleur toe met accessoires en decoraties. Pas op met drukke printjes.

Licht

Goede verlichting is essentieel in elke ruimte, maar vooral in kleinere ruimtes. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten en overweeg het gebruik van meerdere lichtbronnen om de ruimte goed te verlichten en warmte te creëren.

Minimalisme

Vermijd te veel rommel. Kies alleen de items die je echt nodig hebt en die je blij maken. Het is beter om een paar goed gekozen items te hebben dan een hoop spullen die je nauwelijks gebruikt.

Hoogte gebruiken

Maak gebruik van de verticale ruimte in de kamer. Planken en rekken hoog aan de muur kunnen extra opbergruimte bieden zonder dat ze vloerruimte innemen.

Reflecterende oppervlakken

Spiegels en andere reflecterende oppervlakken kunnen een ruimte groter laten lijken door licht te weerkaatsen.

Kleine ruimtes kunnen, met een beetje planning en creativiteit, gezellig en comfortabel zijn. Het belangrijkste is om een ruimte te creëren die voor jou werkt en die je als thuis voelt.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten