Een alarmsysteem installeren voor een maximale beveiliging

De kans is groot dat u zich bij het lezen van de nieuwsberichten over woninginbraken vaak afvraagt of u zelf ook niet moet investeren in een betere beveiliging van uw woning. Helaas wachten veel mensen hiermee tot ze ook effectief slachtoffer geworden zijn en dat terwijl er verschillende mogelijkheden zijn om dat risico een heel stuk te verlagen. Niemand die zegt dat de kans op een woninginbraak helemaal uitgesloten kan worden, maar een alarmsysteem installeren, helpt in elk geval wel om inbrekers op hun stappen te doen terugkeren en uw woning ongemoeid te laten.

Welk alarmsysteem kiest u?

Voor het beveiligen van uw woning heeft u een ruime keuze aan alarmsystemen afhankelijk van uw voorkeuren en het budget dat u beschikbaar heeft hiervoor. Het idee dat een alarmsysteem voor veel mensen onbetaalbaar zou zijn, is gelukkig onterecht. Door de keuzemogelijkheden kan binnen ieder budget gekozen worden voor een betere beveiliging.

Plaatsen van sensoren

Het plaatsen van sensoren op de toegangspunten van uw woning zorgt ervoor dat niemand ongemerkt uw woning kan betreden. Vanaf het moment dat een raam of deur geopend wordt wanneer dit niet zou mogen, treedt het alarm in werking. Dit alarm kan zijn in de vorm van een stille melding naar u of een meldkamer of kan een hoorbare sirene in uw woning in werking stellen.

Plaatsen van bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s kunnen zowel in als rond uw woning geplaatst worden waardoor u op ieder moment een perfect zicht hebt op wat er bij u thuis gebeurt. Ziet u op de beelden dat er zich verdachte handelingen voordoen, kunt u onmiddellijk de gepaste acties ondernemen en zelf ter plaatse gaan of de politie en beveiliging inschakelen.

Connectie met een externe meldkamer

Een alarmsysteem installeren komt samen met de mogelijkheid om beroep te doen op een externe meldkamer. Als u hiervoor kiest, hoeft u zelf geen opvolging te doen van alarmmeldingen of verdachte camerabeelden, maar doen de dispatchers van de meldkamer dat voor u. De klok rond monitoren zij wat er in en rond uw woning gebeurt en bij de minste onregelmatigheid ondernemen zij voor u actie. Zij kunnen de politie of beveiliging inschakelen of zij kunnen ook u bericht geven over de gebeurtenissen.

De voordelen

Niemand wil graag inbrekers over de vloer krijgen die het huis doorzoeken, heel wat schade aanrichten en waardevolle zaken ontvreemden. Een alarmsysteem installeren zorgt voor een betere beveiliging en dus ook voor een geruster en veiliger gevoel voor u en uw huisgenoten. Kiest u voor een camerasysteem dan komt daar nog bij dat u, indien een inbraak toch zou plaatsvinden, beschikt over bewijsmateriaal om over te dragen aan de politie. De kans op identificatie van de dader en het terugkrijgen van de gestolen goederen vergroot hierdoor. Niet onbelangrijk om mee te geven is dat verschillende verzekeringsmaatschappijen lagere premies aanbieden aan verzekerden die zelf actief actie ondernemen om het risico op een inbraak en diefstal te verminderen. U kunt de voorwaarden voor uw specifieke verzekering navragen bij uw makelaar.

Zelf installeren of laten installeren

Een alarmsysteem installeren kunt u zelf doen, toch is het in veel opzichten een beter idee dit over te laten aan professionals. Het laten installeren zorgt ervoor dat u zeker bent van een correcte plaatsing en instelling, geeft u recht op een service na verkoop en verzekert u ervan dat u beschikt over een kwalitatief systeem dat aan alle vereisten voldoet. Overweegt u om een alarmsysteem te installeren, dan kan uw expert u alle nodige advies geven om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van wat de markt te bieden heeft op vlak van beveiliging van uw woning.

Een veilig gevoel thuis voor u en uw huisgenoten is van onschatbare waarde. Met een alarmsysteem kunt u met een gerust hart uw woning achterlaten of ’s nachts de slaap vatten zonder u zorgen te hoeven maken over ongewenst bezoek.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten