Drie veel gestelde vragen over zonnepanelen

 

Zonnepanelen kopen lijkt enorm populair te zijn geworden binnen enkele jaren. Door de snelle groei is het mogelijk dat veel personen de informatie rondom de zonnepanelen niet kunnen bijhouden. Gelukkig zijn vrijwel gezochte antwoorden gemakkelijk te vinden op het internet.

Wellicht heb jij een waslijst aan vragen en maar een beperkte tijd. Of heb jij simpelweg geen behoefte om een uur achter jouw laptop te hangen tot alle vragen zijn beantwoord. In dat geval kan dit artikel goed van pas komen. In dit artikel behandelen wij namelijk drie veel gestelde vragen rondom zonnepanelen. Zo hoef jij (hopelijk) niet langer te zoeken naar de antwoorden.

“Hoe werken zonnepanelen?”

Zonnepanelen zijn voorzien van zonnecellen, die verantwoordelijk zijn om het zonlicht om te zetten naar gelijkstroom. De gelijkstroom zal vervolgens naar de omvormer worden geleid, waar de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom. Deze stroom is bruikbaar in de woningen. Vanaf de omvormer zal de stroom doorlopen naar de meterkast in de woning, waardoor het gehele huis voorzien is van stroom. 

“Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?”

Er is niet een specifieke hoeveelheid zonnepanelen die er aangeschaft moeten worden. De hoeveelheid is vaak afhankelijk van het doel van de bewoners. Indien zij volledig afhankelijk willen zijn van de opgewekte stroom door de zonnepanelen, zullen er tussen de 15 à 17 zonnepanelen nodig zijn. Indien de bewoners de zonnepanelen enkel als toevoeging willen aanschaffen, zullen er minder panelen nodig zijn. Daarnaast heeft de grootte en de ligging van het dak invloed op de hoeveelheid zonnepanelen die mogelijk zijn. Een zonnepanelen installateur kan de bewoners overigens altijd voorzien van een persoonlijk advies.

“Wat is Wattpiek?”

De opbrengst van de zonnepanelen wordt uitgedrukt in ‘Wp’; een afkorting voor Wattpiek. Wp geeft de opbrengt in de meest gunstige omstandigheden aan, oftewel de situatie waarin er veel zonlicht op het paneel schijnt. Wp geeft echter geen garantie, dus de hoeveelheid Wattpiek kan in werkelijkheid een stuk lager liggen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten