Dit zijn de 2 populairste toepassingen voor Douglas hout!

Schuttingen, bergingen, blokhutten, overkappingen, poorten: alles kan en wordt tegenwoordig van Douglas hout gemaakt worden. Het houtsoort is niet meer weg te denken uit tuinen, en in elke tuin is bijna wel iets van Douglas te vinden. Het houtsoort is om verschillende redenen de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Het is één van de hardste naaldhout soorten die er te vinden is in Europa en heeft een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Het verkleurd in de loop van de jaren naar een blauw grijze kleur waardoor het iets van eiken weg heeft. Douglas hout is daarnaast ook zeer makkelijk te verwerken. Dit zorgt ervoor dat het enerzijds een betaalbaar houtsoort is en anderzijds toepasbaar is voor veel doeleinden. Dit alles zorgt ervoor dat het bij uitstek het meest populaire en gebruikte houtsoort op dit moment is.

 

De populairste toepassingen op dit moment zijn:               1 schuttingen    2 overkappingen

 

  1. Schuttingen

Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe schutting kom je er al snel al achter dat er heel veel mogelijkheden zijn. Vaak kun je het precies krijgen zoals je wilt. Naast dat er veel keuze is uit houtenschermen kun je er voor kiezen om tussen de houtenschermen een schanskorf te plaatsen wat zorgt voor een speels effect. Wanneer je het duidelijk hebt welke schermen je nodig bent kun je opzoek gaan naar de betonpalen en platen. Dit zorgt niet alleen voor stevigheid in je schutting maar vergroot ook de levensduur van je schutting. Doordat er aan de onderkant van de schutting een betonplaat zit komt het houten scherm niet in aanraking met de grond eronder wat houtrot voorkomt. Deze betonplaten en palen zijn in verschillende kleuren en hoogtes krijgen. Als laatste kies je een deksloof uit. De deksloof wordt boven op de schutting geplaats en wordt bevestigd aan de betonpalen doormiddel van bouten en moeren. De deksloof is vaak van geïmpregneerd hout en heeft twee doeleinden. Enerzijds de stevigheid van de schutting anderzijds beschermd het de houtenschermen zodat er geen water van boven inloopt. Neem voor alle mogelijkheden anders eens een kijkje op voshaar schuttingen.Doordat zij de gehele schutting ‘in huis’ maken kan het aan al uw wensen en eisen voldoen.

 

  1. Overkappingen.

Het laten plaatsen van een overkapping doe je niet dagelijks en is iets waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Doordat je vaak specifieke wensen hebt voor de overkapping wordt het vaak maatwerk. Hierbij is de hulp van een professional niet overbodig. Samen met deze professional kijk je naar jou wensen, de mogelijkheden en het gebruik van materiaal voor de overkapping. Bij het kiezen van materiaal is het belangrijk dat je een duurzaam product kiest. Je wilt immers jaren plezier hebben van de overkapping. Een Douglas houten overkapping is daarvoor een goede keuze. Doordat het hout niet geïmpregneerd wordt zitten er geen schadelijke stoffen in. Dit is enerzijds goed voor het milieu en anderzijds zorgt dit voor een mooie natuurlijke verkleuring van het hout. Daarnaast heeft Douglas hout een zeer aantrekkelijk prijs. Dit komt omdat het hout vaak uit Nederlandse bossen gehaald wordt. Doordat het op Nederlandse bodem geproduceerd wordt zijn er minder transportkosten wat ten goede aan de verkoopprijs komt. Geheel omvattend is Douglashout dus zeer geschikt om een prachtige overkapping van te maken.

             

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten