De beste manieren om je fietsen op te bergen in huis

De beste manieren om je fietsen op te bergen in huis

Zoek je ideeën voor fietsenstalling? Want zoals je met Lycra gekleed bent, Strava-geobsedeerde, enthousiaste fietsers zullen weten, is fietsenstalling een lastige zaak. Je struikelt constant over pedalen in de gang, krijgt een spaak van een kinderfiets in je gezicht als je de kast onder de trap opent of een stuur in de ribben als je de schuur binnenstapt. Weet je wat de oplossing is? Stop met fietsen kopen! Nee, grapje. Gebruik juist de onderstaande manieren om je fietsen optimaal op te kunnen bergen in je woning! 

Aan de muur gemonteerde haken

Omdat je weet dat je die fietsen nooit wilt verbergen, is een aan de muur gemonteerde opslag waarschijnlijk de beste keuze. Bovendien is dit soort fietsenstalling geweldig als je niet veel ruimte hebt, omdat de haak zelf vrij klein is en je vloerruimte bespaart door je fiets op te hangen. Eventueel zou je ook nog een rugzak aan zo’n haak kunnen hangen die je aan de muur hebt gemonteerd, zo sla je twee vliegen in één klap! 

Aan het plafond

Als je huis bijzonder hoge plafonds heeft, gebruik dan dat beetje extra muurruimte om je fiets op te bergen. Als je het zelf kunt doen, kun je je fietsen ook aan het plafond van je garage of schuur stallen. Een simpele beugel die gemonteerd is aan het plafond kun je hiervoor gebruiken! Je fietstas kun je dan ook nog direct aan het plafond ophangen naast je fiets. 

Op het bureau

Hoe is dit voor een inventief idee voor een fietsenstalling? Sla effectief twee vliegen in één klap, dit slimme bureau van Chol1 is ontworpen om in je fiets te passen, met sleuven die de banden op hun plaats houden. Het bureau biedt plaats aan drie verschillende wielmaten. Het is gemaakt van grenen en is verkrijgbaar in drie afwerkingen: wit, natuurlijk en donker.

Verticaal 

 

Verticale fietsenstalling is een nog betere oplossing voor zeer kleine woningen of kantoorruimtes. Dit systeem is ook ideaal voor gedeelde woningen of gezinswoningen waar drie of vier fietsen gestald moeten worden. De Endo is een vrij eenvoudig opbergsysteem voor aan de muur dat plat kan worden opgevouwen wanneer het niet in gebruik is. Dit product is verkrijgbaar in leuke, felle kleuren (geel, groen, roze, blauw, rood – maar ook zwart en wit) en het is ook nog eens een betaalbare optie. Je kunt de Endo dus goed gebruiken om verticaal je fietsen op te bergen in je woning!

Metalen stalling

Heb je helaas geen ruimte in huis om je fietsen op te bergen maar kun je dit wel buiten doen? Je hebt dan simpelweg een zeer veilige stalling nodig voor in je tuin! Een gegalvaniseerde metalen fietsenstalling is in dit geval zonder twijfel een aanrader. Dit kleine schuurtje wordt vastgeschroefd op beton en biedt plaats aan maximaal drie volwassen fietsen. Niet alleen dat, maar ook de hangsloten, grondanker en veiligheidsketting zijn allemaal inbegrepen als je een metalen fietsenstalling koopt om in je tuin te laten plaatsen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten