Botox voor overmatige transpiratie: Is het geschikt voor jou?

Vind je dat je antitranspiratiemiddel het gewoon niet meer doet? Je bent niet de enige. Naarmate we ouder worden maakt ons lichaam veranderingen door die kunnen leiden tot een toename van het zweten. Als overmatig zweten van de oksels je zelfvertrouwen of levenskwaliteit aantast, kun je botox als behandelingsoptie overwegen. Ben je benieuwd naar hoe dit werkt? Lees dan verder en kom erachter wat botox kan doen om te helpen bij deze frustrerende aandoening.

 

Wat veroorzaakt overmatig zweten? 

Er zijn twee soorten zweten – sympathisch en apocrien. Sympathiek zweten is de reactie van ons lichaam op hitte, inspanning of emotionele stress. Apocriene zweetklieren bevinden zich in onze oksels en liezen en worden geactiveerd tijdens de puberteit. Ze reageren ook meer op emoties als angst en nervositeit. Veel mensen die last hebben van overmatig zweten hebben overactieve sympathische of apocriene zweetklieren.

 

Hoe werkt botox? 

Botox-injecties werken door de chemische signalen van de zenuwen die de zweetklieren stimuleren tijdelijk te blokkeren. Dit vermindert de hoeveelheid zweet in het behandelde gebied. Botox behandelingen duren meestal 6 tot 8 maanden voordat het effect begint af te nemen en je een nieuwe behandeling nodig hebt.

 

Is botox geschikt voor mij? 

Als je botox overweegt voor overmatige transpiratie, is de eerste stap een consult met een gediplomeerd dermatoloog of plastisch chirurg om te zien of je een goede kandidaat bent voor een behandeling. Zij kunnen jouw individuele geval beoordelen en je hun professionele aanbeveling geven.

 

Bespreek het met een expert

Overmatig zwetende oksels kunnen een frustrerend en gênant probleem zijn, maar er zijn behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen helpen verminderen. Als je botox injecties overweegt voor overmatig zweten onder de oksels, overleg dan zeker met een gediplomeerd dermatoloog of plastisch chirurg om te zien of deze behandeling voor jou geschikt is. Op die manier weet je zeker dat je in goede handen bent en de juiste behandeling krijgt. Ben je op zoek naar een expert? Neem dan een kijkje op de website van marcovancoevorden.nl en laat je adviseren.  

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten