Belangrijke factoren om op te letten bij hardhouten vloeren

Houten vloeren zijn vaak een enorm goede investering voor een woning. Of je nu overweegt om je woning te renoveren, of wellicht een eigen huis laat bouwen, houten vloeren kunnen zeker een hoop voordelen bieden. Bij hardhouten vloeren zijn er echter een hoop zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Vooral qua onderhoud is het erg belangrijk om goed te bekijken wat het soort hout nodig heeft. Maar wat zijn deze factoren precies? In deze blog lees je er meer over.

De houtsoort

Uiteraard heeft de houtsoort die gekozen wordt een grote impact op zowel de duurzaamheid, kleur en nerfpatronen van de nieuwe vloer. Aangezien het leggen van de houten vloer een grote investering is in de woning, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar welke houtsoort het beste bij jouw interieur past. Wanneer je hier zelf niet zeker over bent, probeer dan contact te zoeken met een professional.

De textuur van het hout

Er zijn een hoop verschillende hout texturen die gekozen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan strakke hardhouten vloeren of juist een meer rustieke vloer. De verschillende texturen zorgen ervoor dat er bij elk soort interieur en levensstijl een houten vloer past. Wanneer je bijvoorbeeld in bezit bent van een huisdier, kunnen rustieke hardhouten vloeren de huisdierenklauwen verbergen. Daarentegen kunnen in deze situaties een hoogglans hardhouten vloer beter vermeden worden. Lees meer op deze website

De kleur van de vloer

Naast de verschillende soorten textuur van hardhouten vloeren, zijn er ook een groot aantal kleuren te kiezen. Donkere hardhouten vloeren kunnen een knusse, gezellige sfeer geven. Witte vloeren maken daarentegen een woning vaak wat luchtiger en ruimer. De kleur hout die gekozen wordt is ook van invloed op het onderhoudsniveau dat nodig is. Uiteraard zijn er op zwarte houten vloeren sneller stof en vuil te zien. Elke kleur heeft zijn eigen voor- en nadelen.

De duurzaamheid van het hout

Wanneer je wilt kiezen voor een duurzame, houten vloer, zijn rood eiken vloeren een grote aanrader. Dit soort hout zijn beter bestand tegen krassen dan andere soorten hout. Dus ook deze soort vloer is een goede optie zodra je in bezit bent van huisdieren.

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten