Alles wat je moet weten over het kopen van toiletbeugels

Als het om toiletbeugels gaat, moet je met een heleboel dingen rekening houden. Toiletbeugels kunnen een uitkomst zijn voor minder validen en oudere mensen. Juist omdat ze bedoeld zijn als een extra steun voor mensen met lichte beperkingen in hun motoriek is het belangrijk dat je de juiste koopt en dat je ze goed laat monteren. Hier komt meer bij kijken dan dat je op het eerste gezicht zou verwachten. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over toiletbeugels en waarom ze een goede keuze zouden kunnen zijn voor jou of een dierbare.

Wat toiletbeugels zijn

Toiletbeugels zijn een soort toiletsteunen die bedoeld zijn om extra stabiliteit te bieden aan gehandicapten, ouderen of tijdelijk minder validen. Ze kunnen een grote hulp zijn voor mensen die moeite hebben met staan, lopen of juist het gaan zitten en staan. Toiletbeugels kun je aan de wand laten installeren zodat je deze vast kan pakken tijdens het gaan zitten en opstaan. Het is erg belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aspecten als je naar toiletbeugels op zoek bent.

Toiletbeugels kopen

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het kiezen van toiletbeugels. Als je deze koopt bij een specialist wordt er per toiletsteun aangegeven wat de maximale gewicht capaciteit is. Dat kan erg belangrijk zijn, vooral als de steun bedoeld is voor iemand met overgewicht. Daarnaast zijn er ook opklapbare toiletbeugels die zo hun voordelen hebben. Deze zijn ideaal in kleinere toiletruimtes. Ook als andere mensen in bijvoorbeeld een rolstoel gebruik maken van dezelfde ruimte kunnen opklapbare toiletbeugels een uitkomst zijn.

Toiletbeugels laten monteren

Wat bij toiletbeugels erg belangrijk is, is de manier waarop ze gemonteerd worden. Dit komt omdat ze als een steun bedoeld zijn waar minder valide mensen op kunnen leunen en deels hangen. Het laatste wat je wilt dat gebeurt is dat deze beugel dus afknapt of loshangt. Dit hangt sterk samen met de wijze waarop de toiletbeugels gemonteerd zijn. Dat is ook de reden dat er geen schroeven worden meegeleverd bij veel soorten toiletsteunen. Wat de beste manier is om dit te doen hangt namelijk ook samen met het soort muur van de toiletruimte. Voor de zekerheid valt het dus altijd erg aan te raden om toiletbeugels te laten installeren door een specialist. Zo ben je er zeker van dat het gewicht van de persoon goed wordt verdeeld over de toiletsteun en de rest van de muur. Zo weet je zeker dat de toiletbeugels goed en veilig te gebruiken zijn.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten