Alles over een meerjaren onderhoudsplan

VL wonen

Alles over een meerjaren onderhoudsplan

Met een meerjaren onderhoudsplan houdt je jouw vastgoed up to date, zodat het ‘als nieuw’ oogt én aan alle hedendaagse vereisten voldoet voor ultiem woon- en werkgenot. Hoe vind je de juiste specialist? Welke werkzaamheden vallen binnen het onderhoudsplan? En hoe vaak moet je woning of bedrijfspand worden gerenoveerd? We hebben het voor je uitgezocht.

Wat is een meerjaren onderhoudsplan?

Een meerjaren onderhoudsplan is een plan van aanpak omtrent het onderhoud van jouw woning of bedrijfspand. Hiervoor werk je samen met een ervaren vakman, die ervoor zorgt dat het nodige onderhoud tijdig wordt uitgevoerd. Hoe vaak een pand onderhoud nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Van het materiaal: hout heeft meer onderhoud nodig dan kunststof bijvoorbeeld. Van de ligging en de weersomstandigheden op die locatie. En van de leeftijd van het pand. Een specialist komt persoonlijk bij je langs om een offerte op maat te maken voor een meerjaren onderhoudsplan. Tip: kies voor een vakman in de buurt, zodat je simpel en snel kunt schakelen en niet onnodig veel geld uitgeeft aan voorrijkosten!

Waarom een meerjaren onderhoudsplan?

Met een onderhoudsplan ben je de komende jaren verzekerd van efficiënt, kostenbesparend onderhoud in combinatie met weloverwogen duurzame maatregelen. Je pand is toekomstbestendig, behoudt haar waarde en je hebt zelf nergens omkijken naar! Met een meerjarenplanning zijn de kosten van het onderhoud voor een langere periode inzichtelijk.

De werkzaamheden

Het opstellen van een onderhoudsplan begint met een inspectie. Elk pand is uniek en vraagt om een ander totaalpakket. Uit de inspectie volgt een plan van aanpak. Hierin wordt aangegeven welk deel van het pand onderhanden wordt genomen, wanneer dit aan onderhoud toe is en wat de kosten hiervan zijn. Qua werkzaamheden kun je denken aan schilderwerk, houtrenovatie, beglazing, energetische oplossingen, gevelreparatie, vloer- en wandafwerking, betonherstel, asbestsaneringen en installatie- en schoonmaakwerkzaamheden. Een totaalpakket voor elke woning dus!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten