5 Voordelen van voldoende gezond drinkwater drinken

Het drinken van water is een noodzakelijk onderdeel van ons leven. Indien je slecht bent in het drinken van water, kun je jouw waterinname het beste bijhouden. Deskundigen en artsen raden aan om dagelijks 2 a 3 liter water over de gehele dag te drinken. Doe dit door het op te splitsen in termen van aantal glazen om zodoende op een eenvoudige en gecontroleerde manier jouw hydratatieniveau op peil te houden. Water drinken heeft alleen maar voordelen welke in dit artikel dan ook besproken zullen worden waarbij tips over het aantrekkelijker maken van het drinken van water tevens de revue zullen passeren. Als je hard hebt gewerkt en graag een bloemetje wil kopen of een nieuw huis cadeau voor een geliefde dan kan dit bij Bloompost.

Waarom water drinken?

Water is ontzettende belangrijk voor ons lichaam. Het overgrote deel van onze lichaamsfuncties zoals onze lichaamstemperatuur en afbraak van voedingsstoffen. Het drinken van water geeft geweldige voordelen. In de praktijk wordt dit helaas vaak alleen gedaan zodra er dorst optreedt, waarbij ons lichaam een signaal geeft dat het hoognodig water nodig heeft. Schoon drinkwater is hierbij natuurlijk wel een must, wat in Nederland niet zo’n heel groot probleem is aangezien onze drinkwater kwaliteit als veilig beschouwd kan worden. Desondanks kun je zelf nog een extra stap zetten om de kwaliteit van jouw drinkwater te verbeteren. Hierbij kan gedacht worden aan het extra filteren van het water met behulp van een waterkan met filter. 

Slechte drinker

Indien je moeite hebt met het drinken van water, omdat je het niet lekker vindt of gewoonweg vergeet, kun je het beste beginnen met het bijhouden van hoeveel jij nu eigenlijk drinkt op een dag. De smaak van het water kun je heel eenvoudig veranderen door het toevoegen van vruchten, groente of andere smaakjes. Ben je bang voor de kwaliteit van het water wat uit je kraan stroomt? Ga dan een waterfilter kopen, welke ervoor zorgt dat jouw drinkwater nog schoner en smaakvoller wordt. 

De voordelen van water drinken

Het drinken van water geeft een tal van voordelen voor ons leven, de gezondheid van ons lichaam en de manier waarop we presteren. Laten we eens 5 voordelen bij de horens vatten en deze nader bespreken. 

  1. Houdt je energieniveau op peil

Ervaar jij wel eens een laag energieniveau? Verbaas je dan niet dat dit best wel eens een vorm van uitdroging zou kunnen zijn. Door het drinken van meer water geef je het lichaam een extra uitbarsting van kracht en energie die jouw de dag door helpen. Wie heeft er nou niet belang bij extra energie?

  1. Vergroot je focus

Het eerste onderdeel van jouw lichaam wat last gaat krijgen van jouw uitdroging zijn je hersenen. Je hersenen sturen continue elektrische signalen, waarbij deze minder efficiënt plaatsvinden indien er watertekort heerst. Het heeft gevolgen voor je spieren en je ogen die zullen gaan hangen. Doordat je hersenen trager werken of niet optimaal presteren, gaat dit ten koste van je concentratievermogen. Dit kan zelfs bij milde uitdroging al tot stand komen. Voordat je het weet val je in slaap tijdens het online tv kijken. 

  1. Verbeter je humeur

Het lijkt in eerste instantie moeilijk voor te stellen. Maar te weinig water drinken droogt je lichaam uit, maakt je slap en kan tot gevolg hebben dat je lui en chagrijnig wordt. Een geïrriteerd persoon en hoofdpijn? Ga een glas water drinken, wellicht leidt het tot verfrissing en een beter gevoel. 

  1. Afvallen

Naast het voldoende bewegen en gezond eten kan water ondersteuning bieden bij het afvallen. Water draagt namelijk bij aan de stofwisseling en onderdrukt je eetlust. 

  1. Mooie huid

De huid van jouw lichaam zit vol met water. Collageen, het eiwit dat je huid stevig maar ook elastisch houdt, is grotendeel afhankelijk van water. Een gebrek aan water kan ertoe leiden dat jouw huid zal uitdrogen en er gerimpeld uit gaat zien. 

 

https://www.vlwonen.nl/voordelen-van-voldoende-gezond-drinkwater

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten