5 redenen om aaltjes te kopen tegen een insectenplaag

Breng je graag veel tijd in je tuin door? Je hebt groot gelijk. Het is heerlijk vertoeven in de tuin, ook vanwege het huidige klimaat. We hebben vaker en vaker met warme dagen te maken, waardoor je veel tijd in je tuin door kunt brengen.

Maar, dit doe je niet altijd op de gewenste manier. Heb je op dit moment bijvoorbeeld last van een insectenplaag? Dan is het allerminst fijn om tijd in je tuin door te brengen. Bovendien is dit allerminst fijn voor je planten en/of gazon. Meerdere insecten richten grote schade aan het groen in je tuin aan.

Gelukkig ligt de oplossing binnen handbereik: aaltjes kopen. Door aaltjes te kopen, ben je in staat om de insectenplaag in je tuin snel en efficiënt te bestrijden. Er zijn zelfs 5 goede redenen te bedenken waarom je zo snel mogelijk aaltjes zou moeten kopen.

Reden 1: de aaltjes werken tegen veel insecten

Eén van de belangrijkste voordelen is dat aaltjes veelzijdig zijn. Dit geldt niet zozeer voor de beestjes zelf, maar wel voor de bestrijding. Deze kleine wormpjes zijn namelijk in staat om tal van insecten uit te schakelen.

Wil je mieren bestrijden in je tuin? Daar kun je aaltjes voor gebruiken. Wil je engerlingen bestrijden in je gazon? Daar kun je aaltjes tegen engerlingen voor gebruiken. Wil je slakken bestrijden in je tuin? Daarvoor gebruik je speciale aaltjes tegen slakken.

Met andere woorden: in veel situaties kun je daadwerkelijk een beroep doen op de aaltjes. Check de website van ecostyle.nl voor een volledig overzicht van insecten waartegen aaltjes maar al te goed werken.

Reden 2: aaltjes werken super snel en efficiënt

Heb je op dit moment last van een insectenplaag in je tuin? Dan wil je hier ongetwijfeld zo snel mogelijk afscheid van nemen. Dat doe je door de juiste aaltjes in de tuin te gebruiken.

De ervaring leert dat aaltjes razendsnel zijn. Al na 2 á 3 dagen merk je op dat de insecten uit je tuin verdreven zijn. Met alle dank aan de hardnekkige werking van de aaltjes.

De aaltjes zijn in staat om zich in het lichaam van een insect te nestelen. Als ze eenmaal in dat lichaam zitten, zijn ze ook nog in staat om zich snel te vermenigvuldigen. Dit wordt voor het betreffende insect snel teveel, waardoor het insect komt te overlijden. Dat betekent dat je binnen mum van tijd afscheid neemt van de aaltjes in je tuin!

Reden 3: aaltjes richten geen schade aan

Als je iets tegen een insectenplaag wilt doen, heb je uit voldoende middelen de keuze. Zo kun je kiezen voor allerlei chemische middelen. Die middelen zijn behoorlijk hevig, waardoor de insecten snel verdreven worden. Maar, deze middelen richten ook schade aan.

Dat doen ze bijvoorbeeld aan de bodem van je tuin. Of aan de planten die je in je tuin hebt staan. Of aan andere dieren/insecten die in je tuin leven. Kies je daarentegen voor het bestrijden van een insectenplaag met aaltjes? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn.

Aaltjes zijn namelijk 100% natuurlijke beestjes. Dit houdt in dat ze geen schade aanrichten, maar dat ze je alleen maar helpen. Helpen om zo snel mogelijk afscheid te nemen van de vervelende insectenplaag in je tuin.

Je kunt al met al met een gerust hart de aaltjes gebruiken. En om hier nog iets leuks aan toe te voegen: van allerlei insecten zijn de aaltjes de natuurlijke vijand. Je laat dus eigenlijk de natuur zijn werk doen. Maar, op voorhand weet je al dat de aaltjes de strijd gaan winnen.

Reden 4: aaltjes zijn makkelijk te gebruiken

Wil je aaltjes kopen? Dit doe je bij bijvoorbeeld ecostyle.nl, waarbij je bij de aaltjes een duidelijke gebruiksaanwijzing meegeleverd krijgt. Deze handleiding spreekt al snel voor zich. Je laat namelijk het grootste gedeelte van het werk over aan de aaltjes.

Eigenlijk hoef je maar twee dingen te doen. Ten eerste moet je de aaltjes met water mengen. Ten tweede moet je dit mengsel over de bodem in je tuin gieten. Nadat je dat hebt gedaan, nestelen de aaltjes zich in de bodem. En vandaaruit zijn de aaltjes in staat om zich in de insecten te nestelen.

Reden 5: ook voor lange termijn geschikt

Merk je na enige tijd op dat er weer een insectenplaag in je tuin is? Dan kies je weer voor het gebruiken van aaltjes. De aaltjes werken nu en doen dit over een paar jaar nog steeds. De aaltjes blijven immers de natuurlijke vijand van veel insecten.

https://ecostyle.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten