3x Waar je op moet letten bij een goed dames horloge

Een dames horloge is een zeer belangrijk accessoire. Het vertelt de tijd, natuurlijk, maar het kan ook veel zeggen over de vrouw die het draagt. Een goed dames horloge moet aan bepaalde criteria voldoen, en in deze blog zullen we bespreken welke dat zijn. Het kan namelijk erg lastig zijn om te achterhalen waar een goed dames horloge aan moet voldoen. Dus als je op zoek bent naar een nieuw dames horloge, lees dan verder! We vertellen je alles wat je moet weten om een weloverwogen aankoop te doen.

Materiaal van het dames horloge

Als het op het uurwerk van het dames horloge aankomt, is het erg belangrijk dat deze is gemaakt van goede kwaliteit. Dit komt deels doordat dit gedeelte ook tegen je huid aan zit. Juist daarom is het erg belangrijk dat het materiaal bepaalde eigenschappen heeft. Zo moet het tegen vocht bestand zijn en natuurlijk niet aflaten. In de ergste gevallen kan slecht materiaal je huid ook gaan irriteren. Over het algemeen wordt er voor dames horloges gesteld dat het uurwerk minstens gemaakt moet zijn van edelstaal. Bij kwalitatief goede horloges staat dit vaak op de achterkant van het uurwerk aangegeven.

Glas van het dames horloge

Naast het uurwerk zelf, wil je natuurlijk ook een dames horloge waarvan het glas lang goed blijft. Precies om deze reden is het goed om te weten waar het glas van een horloge aan moet voldoen. Hiervoor geldt dat saffierglas het beste glas is dat je kan gebruiken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat elk dames horloge van dit glas gemaakt is. Goedkopere horloges zijn ook van andere materialen gemaakt. Het risico bij deze dames horloges is dat het glas van het uurwerk sneller gaat krassen waardoor je horloge snel minder mooi wordt.

Waterdichtheid en dames horloges

Ook als je niet op zoek bent naar een waterdicht horloge is het toch verstandig om te kijken naar de waterdichtheid van een goed horloge dames. Dit wordt gemeten in ATM en waterdruk. De meest gangbare horloges hebben vaak een ATM van 10, 5 of 3. Hierbij is een horloge met een ATM van 10 bestand tegen 100 meter waterdruk. Met deze horloges zou je dus prima kunnen zwemmen. Een dames horloge met een ATM van 5 is bestand tegen douche water. Een ATM van 3 is ook prima, en houdt in dat het bestand is tegen handen wassen, wat een minimale eis is van een kwalitatief goed horloge. Als je deze drie aspecten onthoudt vind je snel een dames horloge van goede kwaliteit.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten