3x tips om je interieur foto’s te optimaliseren!

Ben jij een interieur fanaat die als beroep of gewoon in je vrije tijd graag ruimtes mooi ingedeeld? En denk je eraan om hier een portfolio in op te bouwen om verder te kunnen groeien? dan is kennis in interieurfotografie absoluut van belang! Zodra jij weet vanuit welke hoeken, met welk licht en bewerkings apps je aan de slag moet gaan doe je pas eer aan al het harde werk die je in je creatie hebt gestopt. Zodra een foto van jouw creatie er namelijk niet professioneel uitziet, lijkt dit automatisch een stuk slordiger in je portfolio. Dit willen we natuurlijk voorkomen! En geloof me, met deze handige tips kom je al een heel end! 

 

Wat heb ik nodig?

Er zijn een paar basiselementen die je nodig hebt om jouw professionele foto’s te kunnen maken. Waarbij natuurlijk je telefoon of professionele camera (zorg voor een goede resolutie!), een statief, een lamp en de Lightroom app! Let er wel op dat je met een Android telefoon beperkte mogelijkheden hebt tot Lightroom. Tijdens het vinden van de juiste positie is het van belang om ervoor te zorgen dat je een doel voor ogen hebt? Wil je met je interieur foto bijvoorbeeld een statement maken? Geen het dan een soort machtspositie door vanuit “worms eye view” (dus van onderen) te fotograferen. Zo lijken alle elementen groter, wat erg handig kan zijn als je maar met een kleine ruimte werkt. 

 

Hoe pas ik dit toe op mijn social media?

Bij het maken van je interieur foto’s is het natuurlijk belangrijk om rekenschap te houden met de afmetingen waarmee je op social media post. Is Instagram jouw favoriete plek om op te posten? Zorg er dan voor dat je foto’s op een vierkante schaal mooi ogen in je feed. Om er zeker van te zijn dat de juiste elementen het beste naar voren komen kun je gebruik maken van een “golden ratio” waarbij je het raster van je camera instelt en goed let welke objecten in welke vakken terecht komen. Hoort bijvoorbeeld een schilderij in je foto een statement te maken? Zorg er dan voor dat je deze perfect in het midden plaatst met behulp van deze vakken. 

 

Wat kan ik doen om verder te groeien?

Wil jij graag verder groeien met je interieurfotografie skills? Kies er dan voor om hier professioneel advies voor te nemen. Ieder oog bekijkt dingen anders, waardoor je veel nieuwe trucs kunt leren van een ander! De grootste uitdaging is natuurlijk om consistent bezig te blijven met het maken van je foto’s. Op ten duur begin je hier vanzelf je eigen twist aan te geven wat ook reflecteert in je feed. Met jouw unieke interieur foto’s weet jij optimaal mee te doen met alle interieurtrends van 2022. Dit betekend dat naast het opbouwen van je eigen portfolio, je automatisch anderen zal inspireren met al je unieke creaties. Super vet toch? Grijp je kans en start jouw interieurfotografie journey vandaag!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten