3 redenen om te kiezen voor ledverlichting in je kantoor

Ben jij werkzaam op kantoor met veel andere mensen? Dan heb je vast gemerkt dat de verlichting best belangrijk is. Steeds meer kantoorpanden worden voorzien van led verlichting en dat is hartstikke logisch. Ben je benieuwd wat voor voordelen ledverlichting met zich meebrengt op kantoor? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder kan je drie belangrijke redenen vinden om over te stappen op ledverlichting. Blijf dus gerust even verder lezen. 

 

Beter voor werknemers 

 

Het is algemeen bekend dat ledverlichting beter is voor de werknemers op de werkvloer. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat bijvoorbeeld een led paneel 30×120 voor meer concentratie zorgt. Op het moment dat het concentratievermogen van alle werknemers toeneemt, is de kans groot dat de productiviteit van de werknemers ook toeneemt. Ledverlichting zorgt voor een rustige sfeer op kantoor. 

 

Ledverlichting is verder beter voor de gezondheid. Doordat de werknemers meer concentratie hebben, is de kans klein dat zij bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn. Je kan je wellicht voorstellen dat te fel licht niet zo fijn is voor de ogen. De gezondheid van de werknemers is dan natuurlijk hartstikke belangrijk en dus zeker een goede reden om te kiezen voor ledverlichting. 

 

Beter voor de portemonnee 

 

Een andere reden om te kiezen voor ledverlichting op kantoor heeft te maken met de energiekosten. Ledverlichting is namelijk erg zuinig. Op de langere termijn zal je merken dat de energierekening lager wordt. Dit is natuurlijk ideaal voor een onderneming die werkzaam is in een kantoorpand. Er blijft dan meer budget over voor andere investeringen. 

 

Je kan er tegenwoordig zelfs voor kiezen om ledverlichting aan te schaffen die je kan dimmen. Dat betekent dat je de verlichting minder fel kan laten schijnen. De verlichting kan uiteraard dan ook feller worden ingesteld. Je kan bijvoorbeeld led spots dimbaar gebruiken. Zorg er wel voor dat iedereen het ermee eens is. Als je de verlichting iets zachter zet, bespaar je nog meer. 

 

Beter voor het milieu 

 

De laatste reden heeft te maken met het milieu. Eén van de redenen dat ledverlichting beter is voor het milieu is dat de levensduur erg lang is. De levensduur is lang, omdat de lamp zelf niet heel warm wordt. Doordat de levensduur lang is, kan je spreken van duurzame verlichting. Je geniet namelijk veel langer van één lamp. 

 

Over het algemeen kan je ledverlichting recyclen. Dat betekent dat jouw oude ledverlichting kan worden omgetoverd tot nieuwe ledverlichting. Dit is mogelijk, omdat er geen giftige stoffen zitten in ledverlichting. Dit is nog een reden om te bevestigen dat ledverlichting beter is voor het milieu. Hopelijk ben je na deze redenen overtuigd dat ledverlichting beter is!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten