Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Dit is een vorm van duurzame energieproductie omdat er voor deze elektriciteitsopwekking enkel de zon wordt gebruikt. Zo een paneel bestaat uit zonnecellen die gemaakt zijn van een materiaal vaak is dat silicum, dit geleid alleen maar stroom als er licht op valt. Van het moment dat de zon op het paneel schijnt ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve lading bovenop de cel en een negatieve lading onder die cel. Dit wordt ook gelijkstroom genoemd.

Voordelen zonnepanelen

Een zonnepaneel aanschaffen heeft natuurlijk ook zijn voordelen en wordt daarom niet voor niets aangeraden. Hieronder enkele voordelen die er zijn bij het gebruiken van een zonnepaneel:

–          Een van de belangrijkste voordelen van zonne-energie is dat door zonnepanelen het mogelijk is om uw eigen elektriciteit zelf op te wekken. Hierdoor heb je ook een lagere energierekening waardoor je dus niet meer de volledige energie van de energieleverancier hoeft te bekostigen.

–          Zonne-energie is een duurzame bron, er zijn altijd zonnestralen zelfs in de winter. Deze bron raakt dus niet op terwijl fossiele brandstoffen wel kunnen opgeraken. Dus door het gebruik van zonne-energie kun je de uitputting van fossiele brandstoffen rekken.

Nadelen zonnepanelen

Zoals er voordelen zijn, zijn er helaas ook nadelen bij de zonnepanelen. Enkele nadelen licht ik kort toe:

–          Helaas moet je dak geschikt zijn om er zonnepanelen op te kunnen plaatsen. Als je een zonnepaneel wilt plaatsen moeten de panelen kunnen richten naar het zuiden en moet er 10 meter oppervlak beschikbaar zijn op je dak.

–          Het is niet zo goedkoop, een zonnepaneel laten plaatsen is een grote investering. In het begin betaal je wel een hoop geld, een paar duizend euro’s maar deze kun je terug verdienen in 7 à 8 jaar.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van zonnepanelen of wil je nog wat overtuiging? Zonnepanelen in Limburg worden bijna op elk dak geplaatst en je ziet ze overal liggen omdat het leuke voordelen heeft waarvan je kan genieten. Zonnepanelen in Limburg laten plaatsen kan geen slecht idee zijn want daar is er genoeg zon waarvan je gebruik kan maken.

Lees ook onze andere blog over off grid wonen

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-limburg/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten