Zo ontspan je in de avond

Ben je toe aan me-time en een rustig avondje na een drukke week? 
In deze blog lees je hoe je ervoor kan zorgen dat deze avond zo relaxed mogelijk voor je is.

Blijf thuis

Ga niet de deur uit, maar blijf lekker de hele avond thuis. Zorg er dan wel voor dat je niet nog allemaal taken gaat afronden thuis, want dan ben je alsnog niet aan het relaxen.

Zet je telefoon uit

We worden op onze telefoon overweldigd door appjes, berichten op social media, het nieuws, e-mails, marketingberichten en meer. Daarnaast Googelen we ook vaak allerlei dingen op onze telefoon zoals; alle weetjes over de luiaard. Geef je hersenen even een pauze en leg je telefoon een paar uurtjes weg om volledig tot rust te komen.

Ga in bad

Wil je echt ontspannen en heb je thuis een bad? Steek dan wat kaarsen aan, zet je favoriete muziek aan en laat het bad vol lopen. Voeg een wat badzout, badschuim of een paar druppels etherische oliën toe voor nog meer ontspanning!

Trek iets comfortabels aan

Comfort is essentieel om goed te kunnen ontspannen. Dus trek je meest zachte en comfortabele pyjama, huispak of joggingpak aan. Trek fluffy sokken aan en pak een dekentje erbij om je nog comfortabeler te voelen.

Kies een boek, film of serie uit

Pak een goed boek of je e-reader erbij, zet een leuke film of je lievelingsserie op en geniet ervan! Het voordeel van lezen is dat het ontspannend werkt, waardoor je makkelijker in slaap zult vallen.

Goed slapen

Een goede nachtrust is erg belangrijk, ga daarom vroeg naar bed na je avondje vol met ontspanning. Na een goede nacht met genoeg uren slaap ben je weer helemaal opgeladen voor de volgende dag.

Gedachten opschrijven

Lukt het je niet om al je gedachten los te laten tijdens het ontspannen of als je wilt gaan slapen? Dat is heel normaal, maar wel vervelend. Schrijf alle gedachtes en zorgen op in een notitieboekje, dit kan helpen om het piekeren te verminderen.

 

 

 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten