Zo maak je van je overkapping een echte tuinkamer

Heb je een overkapping achter je huis staan, maar zou je liever wat meer beschut tegen kou en wind willen zijn? Je kunt van een bestaande overkapping een complete tuinkamer maken door er een glazen pui aan toe te voegen. Op die manier creëer je in feite een extra kamer aan je huis, waar je het hele jaar door lekker kunt zitten.

Gemak en comfort

Door een glazen schuifdeur te plaatsen, maak je van een bestaande overkapping in feite een soort serre, een extra afgesloten ruimte aan de gevel van het huis. Hier kun je gezellig met je familie of vrienden bijeenkomen, zonder dat je last hebt van de weersomstandigheden. Bovendien heeft zo’n afgesloten ruimte ook nog een isolerende werking voor je woning.

Meer zonlicht

Heb je geen overkapping, maar wil je meer zonlicht in je woning? Dan is het een overweging waard om de bestaande gevel aan de tuinzijde te vervangen door een glazen schuifwand en op die manier de zon meer gelegenheid te bieden om rechtstreeks in de woning te schijnen. De invloed van zonlicht op ons mentale welzijn is groot. Daarom is het van belang om steeds voldoende zonlicht te laten doordringen in de ruimtes waarin je dagelijks verblijft.

Tuinhuis

Ook wanneer je een tuinhuis hebt, is het plaatsen van een glazen schuifwand zeker aan te bevelen. Tuinhuizen zijn vaak houten constructies met meestal niet heel veel ramen erin. Als je één wand van zo’n tuinhuis vervangt door een glazen wand, scheelt dat natuurlijk al een heel stuk. Zo’n tuinhuis kun je dan als extra ontmoetingsruimte gebruiken of er bijvoorbeeld je eigen bedrijf in onderbrengen.

Stijgende woningwaarde

Door het plaatsen van een glazen schuifwand vergroot je jouw wooncomfort. Dit heeft nog een ander mooi voordeel, want juist dat hogere wooncomfort zorgt ervoor dat de totale woningwaarde ook stijgt. Met andere woorden, je kunt je huis uiteindelijk beter verkopen, dankzij de glazen schuifwand. En het mooie is dat de meerwaarde van je huis over het algemeen hoger is dan de feitelijke aanschafwaarde van zo’n glazen wand.

Maatwerk

Het plaatsen van een glazen schuifwand is altijd maatwerk. Weliswaar zijn er qua hoogte doorgaans wel een aantal vaste maten, de breedte is natuurlijk geheel afhankelijk van de situatie ter plaatse. Overigens biedt een schuifdeur voordeel, vooral als de tuin niet zo groot is. Je hoeft immers geen draairuimte vrij te houden!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten