Woning en Tuin

Zo haal je het hele jaar door meer uit je tuin 

Geniet niet alleen in de zomermaanden van een heerlijke barbecue in de tuin; organiseer deze maanden een winter BBQ voor de buurt! Zorg voor voldoende tuinstoelen, zet de buitentafel klaar voor de verschillende gerechten en haal de barbecue uit de schuur. Het is ontzettend leuk om samen te barbecueën en met een aantal vuurkorven of bijvoorbeeld heaters hoeft het in de winterperiode niet te koud te zijn. Daar komt bij dat de wintermaanden bij uitstek de periode zijn om het gezellig te maken met elkaar! Heb jij al eens een winter BBQ georganiseerd in de tuin? 

Creëer een gezellige setting in de tuin 
Reeds las je al dat het gebruik van vuurkorven en heaters helpt te voorkomen dat mensen het koud krijgen bij een winterse barbecue in de tuin. Combineer ze met een aantal kleden op je tuinbank. Mensen die het snel koud hebben, kunnen onder deze kleden kruipen om zich op te warmen. Daarbij zorgt ook de barbecue zelf logischerwijs voor de nodige warmte. Mocht je weinig met het barbecueën hebben, dan zou je kunnen overwegen om samen met de buren oliebollen te bakken rond de jaarwisseling. Zet de frituurpan alvast buiten, bereid de avond vooraf het beslag voor de oliebollen voor en start al vroeg in de ochtend met de eerste lading. Wie geniet er niet van verse oliebollen? 

Tip: op het internet vind je verschillende recepten voor de oliebollen, waarbij je het klassieke beslag verrijkt met een aantal extra’s. Denk aan sukadeblokjes en bijvoorbeeld snippers van sinaasappelschil. 

Vernieuw de tuinmeubelen dit najaar 
Twijfel je of je bestaande tuinmeubelen groot genoeg zijn voor de gasten die je tijdens deze winterse activiteiten in de tuin wilt ontvangen? Het najaar leent zich uitstekend voor het vervangen van je meubilair. Tuinwinkels bieden het assortiment van het afgelopen jaar met een hoge korting aan. Deze meubels zullen een volgend jaar immers geen onderdeel meer uitmaken van het assortiment. Een slimme, voordelige manier om het meubilair in je tuin te vernieuwen! Kijk alvast eens in een webshop met tuinmeubelen, om te zien welke modellen en stijl populair zijn dit jaar. Kies je bijvoorbeeld voor een authentieke houten tuinbank, of ga je voor een aluminium loungeset? Het voordeel van aluminium is de duurzaamheid ervan; het materiaal blijft lang mooi en heeft maar weinig onderhoud nodig. Een groot verschil met houten meubels, welke jaarlijks of eens per twee jaar in de beits moeten worden gezet.