Wonen in een woongroep omgeving Arnhem

Waarom zou u kiezen voor een Woongroep in Arnhem? Het wonen in een woongroep is een vrijwillige keuze. In een woongroep bent u nooit alleen en heeft u alles binnen handbereik. Binnen een woongroep verrichten samenwonenden allerlei dagelijkse en huishoudelijke klusjes. Ook uw medebewoners kunnen u helpen met deze klusjes. Binnen de woongroep behoud u de privacy omdat u een eigen woonunit heeft. Welke voorzieningen u deelt, dat verschilt per woongroep. Zo kan het zijn dat u alleen de keuken en sanitaire ruimte deelt. Maar er zijn ook woongroepen waarbij logeerruimtes of een gemeenschappelijke buitenruimte is.

De voordelen van een woongroep

Bent u zoekende naar een woongroep? De bewoners van een woongroep vullen de vrije plekken meestal zelf op. Daarnaast zijn er diverse websites waar woongroepen zich kunnen aanmelden wanneer zij zoekende zijn naar een nieuwe bewoner. De woongroepen zijn heel variabel. Het gaat dan ook over allerlei woonvormen en u kunt er op elke leeftijd terecht. Een woongroep is dus niet alleen voor ouderen. Het kan zelfs zo zijn dat er een maximum leeftijd verbonden zit aan de bewoners van een woongroep. Soms is er zelfs een wachtlijst. Wat zijn de voordelen van een woongroep:

  • Een woongemeenschap zorgt voor sociale contacten
  • U heeft met uw eigen woonruimte voldoende privacy
  • Een woongroep is vrijwillig
  • Iedereen kan een woongroep beginnen
  • Bewoners van alle leeftijden

De dagbesteding in een woongroep

Naast het samen wonen heeft een woongroep ook vaak een dagbesteding. Wat doet u bij een Dagbesteding in Arnhem? Tijdens de dagbesteding gaat u allemaal activiteiten doen onder begeleiding van professionals. Dankzij de dagbesteding ontmoet u nog meer mensen en heeft u een zinvolle besteding van uw dag. Daarnaast kan het zo zijn dat u mantelzorgers hiermee ontzorgt. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding. Dit zijn de vormen van dagbesteding:

  • Activiteitencentrum, gericht op mensen met een beperking
  • Zorgboerderij
  • Verschillende activiteiten in de wijk
  • Dagbesteding voor ouderen
  • Arbeidsmatige dagbesteding

Waar kan u zich aanmelden voor de dagbesteding?

Uw verzorger, zorgaanbieder of cliëntondersteuner kan u helpen met het vinden van een dagbesteding. U hoeft dit simpelweg alleen aan te geven aan de verzorger of u neem contact op met een aanbieder van een dergelijke dagbesteding. Vaak hebben deze aanbieders ook een locatie waar u even langs kan om meer informatie in te winnen of uzelf aan te melden.

https://enso-zorg.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten