Welke natuursteen vensterbanken zijn er?

Een vensterbank is in heel veel verschillende uitvoeringen te krijgen. Dit geldt ook voor vensterbanken op maat gemaakt. Het is belangrijk om de eigenschappen en de plus- en minpunten van de verschillende materialen te kennen. Zo is te zorgen dat het goed bij het interieur past, maar ook dat de vensterbank praktisch goed bruikbaar is. Het is leuk om voor een natuursteen vensterbank te gaan. Deze zijn tijdloos en degelijk. Er zijn bovendien veel soorten te krijgen. 

Kiezen voor hardsteen

Bij specialisten zoals Vensterbank-shop.nl kan je vooral veel hardsteen vinden. Deze zijn grijsblauw van kleur. Het materiaal is niet alleen bruikbaar voor vensterbanken, maar bijvoorbeeld ook voor tegels en voor dorpels voor raam of deur. Het is mooi en levendig materiaal. Dit past in een landelijk interieur. Hardsteen heeft als nadeel dat het krast en niet bestand is tegen vlekken of zuren. Dit is overigens bij alle natuursteensoorten in een bepaalde mate het geval. 

Een vensterbank van graniet

Wil je een meer moderne uitstraling met natuursteen? Dan is graniet er in verschillende soorten. Het is mooi strak en uniform. Het leuke is dat graniet ook de meest gelijkmatige soort is onder de natuurstenen. Het is wel zo dat het kan krassen en vlekken. Alleen zie je dit wat minder snel dan bij andere natuursteensoorten. Dat is dus weer een voordeel. Er zijn veel soorten. Het hangt vooral af van het soort look dat je zoekt. Denk bijvoorbeeld aan de hele stoere uitstraling van sommige soorten graniet.

Andere soorten natuursteen

Vensterbanken van natuursteen zijn er ook nog in andere vormen. Wil je een soort die niet bewerkt is? Dan kan je het best voor leisteen kiezen. Dit komt rechtstreeks uit de steengroeve. Het is gelaagd en heeft antraciet als kleur. Een andere optie is basalt. Dit past bij nagenoeg elke stijl van wonen. Het is mat en heeft een antraciet kleur. Het materiaal is wel wat ruwer dan de meeste andere soorten. Dit is dus wel belangrijk om mee te nemen. Tot slot is er nog composiet. Dit is een variatie op natuursteen. Het bestaat uit stukjes steen in combinatie met hars. Dit is een kunststof.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten