VL Wonen
Verlichting

Wat zijn buitensensor lampen?

Buitenlampen met sensor zijn een relatief nieuwe uitvinding. Dit soort lichten voelen aan wanneer iemand binnen hun bereik komt en gaan automatisch aan. De bewegingssensor lamp is een geweldige aanvulling voor elk huis of bedrijf omdat het energie en geld bespaart en tegelijkertijd een extra beveiligingslaag biedt. Lampen met bewegingssensor bestaan ​​uit een armatuur en een bewegingssensor, die vaak een PIR-sensor (passief infrarood) wordt genoemd. Lampen met bewegingssensor kunnen worden gebruikt om looppaden, ingangen en andere gebieden te verlichten die mogelijk alleen licht nodig hebben als er iemand aanwezig is. Bewegingssensoren zijn ook handig om energie te besparen door lichten uit te doen wanneer ze niet nodig zijn.

Soorten lampen met bewegingssensor

Er zijn twee hoofdtypen bewegingssensoren voor buitenlampen. Het ene type maakt gebruik van infraroodsensoren die veranderingen in warmte oppikken, terwijl een ander gebruik maakt van radiofrequentie sensoren die bewegingen zoals trillingen in de lucht detecteren. Beide typen werken goed, maar als je huisdieren of kinderen heeft die veel bewegen, is infraroodlicht misschien beter omdat het beweging van huisdieren of mensen niet zo goed oppikt als dieren zoals katten en honden.

Hoe werken lampen met bewegingssensoren?

Lampen met bewegingssensor bestaan ​​uit twee hoofdcomponenten: de lamp of armatuur zelf, die de ruimte met licht verlicht; en een bewegingsgevoelig apparaat dat een passieve infrarood (PIR) detector of sensor wordt genoemd. In veel gevallen bevat dit apparaat ook een aan/uit-schakelaar, zodat je je lampen met bewegingssensor handmatig kunt in- en uitschakelen als dat nodig is. Wanneer er iets binnen het detectiegebied beweegt, stuurt de sensor een elektrisch signaal naar de lamp, waardoor deze aan of uit gaat. Deze sensoren kunnen worden aangepast voor gevoeligheid en bereik, zodat ze alleen worden ingeschakeld wanneer dat nodig is. Zo gaat hij automatisch aan als iemand ’s nachts de lamp nadert.

Bewegingssensor lampen van Lampentotaal.nl

Als specialist in verlichting biedt lampentotaal.nl vele soorten buitenverlichting met sensoren. Je kunt het ontwerp van de verlichting kiezen op basis van je exterieur stijl. Heb je bijvoorbeeld een modern huis, dan kun je kiezen voor een wandlamp Jersey met bewegingsmelder, een buitenlamp Lunga met bewegingssensor of een decoratieve buitenlamp met sensoren. Daarnaast kun je voor klassieke woningen Antraciet terraslamp Hedwig met sensor installeren, een klassieke buitenlamp Carleen of een buitenlamp Venlo met sensor kiezen. Je kunt de collectie buitenlampen met sensoren van Lampentotaal doorbladeren en je bestelling plaatsen op de website. De beste lampen voor buiten krijg je bij Lampentotaal!