Wat voegt een balkon toe aan je woning?

Het idee van een huis met een balkon is zowel bevrijdend als teleurstellend. In het krappe stadsbeeld van tegenwoordig kan het heerlijk zijn om er een te hebben maar toch kiezen er nog veel mensen liever voor een tuin. Dit terwijl het hebben van een balkon ook zeer leuk en makkelijk kan zijn. Zo heb je niet de lasten van het hebben van een tuin, maar kan je het wel net zo leuk maken als een tuin. Er zijn genoeg ideeën en stijlen over hoe je jouw balkon kan inrichten. Zo is op het moment de bohemian balkon helemaal in. 

 

Een extra ruimte

Een tuin wordt altijd gezien als een extra ruimte waar je in kan leven in de zomer wanneer het weer er een beetje naar staat. Voor een balkon geldt dit ook. Sterker nog. Wanneer je een balkon hebt kan je hier altijd van genieten. Zeker wanneer het een balkon is met boven buren. In dit geval heb je namelijk een dak boven je hoofd waardoor je ook met slecht weer op je balkon kan zitten. Als je het daarbij ook nog eens leuk aankleed zoals met een retro interieur, is jouw balkon niet alleen maar een balkon meer, maar ook een extra ruimte waar je kan ontspannen.

 

Meer frisse lucht

Het hebben van een balkon kan meer frisse lucht in je huis geven. Wanneer je een balkon hebt, staat deze vaak minimaal op de eerste verdieping tot hoger. Daarbij hebben deze schuif of klapdeuren en kan je ze dus gemakkelijk openzetten. Hoe hoger je zit hoe meer wind en frisse lucht er dus door je woning kan komen. Dit is zowel fijn als in de winter als in de zomer. 

Buiten frisse lucht brengt het vaak ook meer licht in de woning. Juist omdat het niet op de begane grond is, kan het zijn dat je geen grote boom voor je zicht hebt staan. Dit helpt voor een beter uitzicht maar dus ook voor meer lichtinval in je woning. Samen met de lichtinval heb je misschien ook nog eens een mooi uitzicht waar je elke dag naar kan kijken.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten