Wat is het energieniveau van mijn woning?

Twee actuele onderwerpen die in deze blog samenvallen. Stijgende energiekosten en de woningmarkt. Misschien niet perse twee zaken die je meteen met elkaar zou verbinden maar ze hebben meer gemeen dan je waarschijnlijk denkt. Met een tekort aan woningen en een grote vraag naar woningen is er onrust op de woningmarkt. Daarbij komt dat de energiekosten enorm aan het stijgen zijn waardoor sommige mensen genoodzaakt zijn om hun huis te verlaten. Maar wie wil er in deze tijden van hoge energiekosten en inflatie nog een woning met een nadelig energielabel. Wat een energielabel is en hoe je deze aan moet vragen lees je in deze blog.

Energieniveau woning

Het energieniveau van een woning laat zien hoeveel energie een huishouden verbruikt en hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger uw huis is, hoe lager uw energiekosten normaal gesproken zijn. Een energiezuinig huis is in alle opzichten positief. Zowel voor de huidige bewoners zodat de energiekosten laag blijven als voor de potentiële bewoners wanneer u van plan bent om uw huis te verkopen. Om erachter te komen wat het energieverbruik en -niveau van jouw huis is, kun je een energielabel aanvragen van uw huis.

Energielabel verplicht?

Een energielabel is niet verplicht als u blijft wonen in uw huidige woning. Maar momenteel worden er veel woningen en appartementen verkocht of verhuurd door de aantrekkelijk huizenmarkt prijzen. Bij het verkopen, verhuren of nieuw bouwen van vastgoed is het sinds 2008 wel verplicht om een energielabel te vermelden. Hierdoor kan de potentiële koper of huurder een betere afwegen maken of het een interessante woning is op het gebied van de energiekosten. Het aanvragen van een energielabel kan heel gemakkelijk en snel bij bedrijven als Homekeur B.V. Homekeur heeft een landelijk netwerk aan adviseurs en inspecteurs om op korte termijn het energielabel van uw woning te bepalen!

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten