Waarom kiezen voor een muurschildering?

Een muurschildering is weer helemaal hip. Zowel voor binnen als buiten kan een muurschildering meteen een andere sfeer creëren. Je kunt er alle kanten mee op en er is zoveel mogelijk! Waarom zou je kiezen voor een muurschildering in het interieur?

Wat is een muurschildering?

Een muurschildering is, zoals de naam al zegt, een schildering op de muur. Het is een op maat gemaakt kunstobject dat direct op de muur geschilderd wordt. Ook kan het de ruimte of de tuin een stuk groter laten lijken door de toepassing van gezichtsbedrog door 3D effecten.

Een muurschildering beslaat vaak een gehele muur en is daardoor ook echt een blikvanger in het interieur. Je kunt het persoonlijk maken door te kiezen voor de kleuren of een thema die helemaal bij je past. Het maakt niet uit wat je smaak is of wat je leuk vindt, je kunt het in je interieur toepassen met een muurschildering!

Toepassingen van een muurschildering

Vaak wordt er gekozen voor een muurschildering in een thema. Hou je erg van natuur of ben je een dierenliefhebber, dan kun je kiezen voor een mooie muurschildering waar dit terug komt. Met een muurschildering hoef je niet per se te kiezen voor een landschap of afbeelding. Je kunt ook een muur oud laten lijken of optisch structuur geven, voor een robuuste sfeer.

Overal in en buiten het huis kan het toegepast worden. Het is leuk om een muurschildering toe te passen in de kinderkamer, door bijvoorbeeld te kiezen voor een schildering met een bos met dieren of een prinsessenkasteel.

Ook buiten is een muurschildering mogelijk. Kijk je vanaf je loungehoek tegen een lelijk schuurtje aan, dan is dat de ideale plek voor een muurschildering buiten. Kies voor een schildering van een buitenlandse bestemming of een mooie waterval. Zo blendt het mooi in met de beplanting er omheen en elke keer als je ernaar kijkt, waan je je even op vakantie.

Buiten muurschilderingen

Op deze manier kun je ook meteen een hele andere sfeer creëren in de tuin. Het vakantiegevoel terugroepen of even wegdromen naar een andere bestemming. Ook kun je er mooie optische illusies mee maken. Zo kun je bijvoorbeeld op de schutting een muurschildering laten maken van een weids uitzicht van mooie weilanden. Je tuin zal meteen een stuk groter lijken!

Voor een muurschildering buiten worden er speciale materialen gebruikt. Zo is de verf beschermt tegen zonlicht, zodat het minder snel zal verkleuren en is het bestand tegen weersinvloeden.

Zelf maken of laten maken?

Als je zelf erg creatief bent, kun je zelf aan de gang gaan met een penseel op de muur. De meeste mensen zijn dit alleen niet. Een bedrijf dat deze mooie muurschilderingen kan maken is Fantastic Vision. Ze zijn gespecialiseerd in het schilderen van prachtige droomlandschappen en gezichtsbedrog door 3D effecten.

Ze hebben al jaren ervaring en kunnen zowel binnen als buiten een prachtige muurschildering maken. Niet alleen muurschilderingen zijn ze goed in, maar ook van het plafond kunnen ze iets prachtigs maken. Dit is super vet om te doen als je bijvoorbeeld een binnenzwembad hebt.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten