Waarom keramische vloertegels in je woning?

Waarom keramische vloertegels in je woning?

Keramische vloertegels winnen tegenwoordig aan populariteit vanwege de eindeloze mogelijkheden en voordelen. Keramische vloertegels zijn niets meer dan klei en zand, maar ze zijn uiterst hygiënisch, duurzaam en passen goed bij vloerverwarming. Om de vloertegels sterker te maken zijn er mineralen toegevoegd en wordt er een laag glazuur aangebracht om de tegels waterdicht te maken. Keramische vloertegels zijn dus erg geschikte voor natte ruimtes. Daarnaast staan deze vloertegels bekend als de meest gebruiksvriendelijke vloertegels. Ze zijn dus niet alleen praktisch in gebruik maar ook erg decoratief. Bij Caza vindt u een grote verscheidenheid aan keramische vloertegels.

 

Exclusieve uitstraling met keramische vloertegels

Keramische vloertegels vind je in verschillende kleuren, vormen en structuren, ze sluiten dus mooi aan bij elk gewenste interieurstijl. Van een warme uitstraling met houtlook keramische vloertegels tot keramische vloertegels met een luxe marmerlook. Een keramische vloertegel wordt gebakken in een steenkolen oven, waar tot in detail een bepaalde look gerealiseerd kan worden. Op deze manier kunnen keramische vloertegels een natuurlijke uitstraling krijgen zoals hout, natuursteen of marmer. Deze unieke vloertegels zijn niet van echt te onderscheiden.  

 

Duurzaam en maximaal rendement

Naast dat een keramische vloertegel niet alleen mooi is en warmte in je huis brengt, is deze tegel ook erg duurzaam in gebruik. Keramische vloertegels zijn, in tegenstelling tot een houtenvloer, ideale warmtegeleiders bij elk soort vloerverwarmingssysteem. Momenteel is een warmwater vloerverwarming het meest populair in Nederland, maar een andere belangrijke ontwikkeling is het gebruik van warmtepompen. Een warmtepomp verwarmt een woning met een lagere temperatuur dan een reguliere HR-ketel, maar dit hoeft geen probleem te zijn. Met de juiste vloertegels en een vloersysteem met klimaatregeling kun je je woning verwarmen met lagere temperaturen waardoor je verwarmingskosten bespaart.

 

https://caza.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten