VL Wonen
Woning en Tuin

Waarom je moet kiezen voor het huren van zonnepanelen

Over de hele wereld laten steeds meer mensen zonnepanelen op hun dak installeren. Daarvoor hebben ze verschillende redenen. Uiteraard is geld één van de belangrijkste drijfveren. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op je energierekening met zonnepanelen. Daarnaast speelt het milieu ook een rol bij de beslissing om zonnepanelen te laten plaatsen. Zo ben je er namelijk van verzekerd dat je huishouden echt op groene stroom draait. Het is echter wel een gigantische investering waar bepaalde risico’s aan vast zitten. Als je niet genoeg spaargeld hebt, geen zin in gedoe of gewoon graag iemand anders de verantwoordelijkheid laat nemen – dan is het huren van zonnepanelen waarschijnlijk de beste oplossing voor jou.

Zonnepanelen huren is veel makkelijker

Het eerste bedrijf dat in Nederland begon met de verhuur van zonnepanelen heet Solease.nl. Dit bedrijf maakt al jarenlang mensen blij met een huurcontract voor hun zonnepanelen. Het grote voordeel van zo’n contract is dat ze alles voor je regelen. De specialisten van Solease komen bij je langs om te analyseren welk systeem het beste past bij jouw huis. Ze kijken daarbij naar het soort dak dat je hebt en de oriëntatie van het dak. Door hun jarenlange ervaring weet je zeker dat je het best mogelijk systeem krijgt voor jouw situatie. Daarvoor hoef je zelf helemaal geen onderzoek te doen, markten te vergelijken of werklui te regelen. Alles wordt voor je gedaan – van de installatie tot het onderhoud en nodige reparaties.

 

De perfecte oplossing als je geen spaargeld hebt en toch groene stroom wilt

Het huren van zonnepanelen is geweldig voor mensen die graag willen besparen op hun energierekening maar (nog) niet genoeg spaargeld hebben om hun eigen zonnepanelen aan te schaffen. Bij Solease kun je namelijk een systeem laten plaatsen voor een maandbedrag van een aantal tientjes dat past bij jouw huishouden. Daardoor ga je direct besparen op je energierekening zonder dat er hoge kosten aan verbonden zitten. Mensen besparen met zo’n contract gemiddeld meer dan €600 op jaarbasis – vanaf het moment dat hun energiekosten zijn aangepast op het nieuwe verbruik.


Toewerken naar je eigen systeem

Als je zonnepanelen huurt, dan kun je op je gemakje geld bij elkaar sparen om de zonnepanelen over te nemen. Op elk gewenst moment kun je besluiten om het systeem dat op je dak ligt te kopen. Daarbij bouw je elk jaar meer korting op én er wordt rekening gehouden met veranderingen in de marktwaarde van jouw panelen. Na 20 jaar mag je het hele systeem voor €1 kopen. Uiteraard is het ook mogelijk om zonnepanelen te huren om te kijken of het bevalt. Je kunt deze zonnepanelen op elk moment weer laten verwijderen. Na 15 jaar wordt altijd een analyse gemaakt van de functie van het systeem en als je dat wilt, kun je nieuwe betere panelen laten plaatsen.


Gerelateerde artikelen

Decoratieve elementen waarmee jij je huis helemaal af kunt maken!

Verschillende soorten events om online te organiseren

Verschillende soorten strijkplanken: Welke is geschikt voor jou?

Macrame aan de muur

Speciale reiniging gezocht voor uw woning?

Woningen gemiddeld weer duurder