Waar moet je op letten bij het kopen van een veganistische maaltijdbox?

Waar moet je op letten bij het kopen van een veganistische maaltijdbox?

Als je begint met de veganistische levensstijl, is het misschien een goed idee om te beginnen met een maaltijdbox met veganistische alternatieven van recepten die je eerder hebt gehad. Dit kan een bijvoorbeeld veganistisch alternatief zijn voor spaghetti en gehaktballen of kip. Op deze manier overvraag  je jezelf niet met de nieuwe smaak en textuur van veganistische recepten die je nog nooit eerder hebt geprobeerd. Een manier om dit te doen is door een vegan maaltijdbox te bestellen. Sommige maaltijdboxen kunnen worden aangepast en sommige worden gemaakt in een set met een aantal veganistische gerechten. Het is helemaal aan jou of je de voorkeur geeft aan het zelf samenstellen van je box of dat je kiest voor de gerechten die de chefs van de maaltijdbox hebben samengesteld.

Deel je de maaltijden?

Als je een vegan box deelt met iemand die andere dieetwensen heeft dan jij, zorg er dan voor dat diegene ook van dezelfde maaltijden kan genieten. Als ze niet veganistisch maar vegetarisch of glutenvrij zijn, is dit minder een probleem, omdat er genoeg opties beschikbaar zijn voor dat soort diëten. Als ze echter helemaal geen vlees of vis eten of als ze allergisch zijn voor iets anders, dan is er waarschijnlijk vast iets in de box dat aan hun behoeften zal voldoen. Ze moeten ook kunnen genieten van een aantal bekende smaken, omdat dit het voor hen gemakkelijker maakt om zich op hun gemak te voelen bij het uitproberen van nieuwe dingen. Het belangrijkste aspect hier is om niets te buitensporigs te proberen wanneer je iemand nieuw introduceert in de veganistische manier van eten.

Heb je allergieën of voedselvoorkeuren?

Als je allergieën of voedselvoorkeuren hebt, is het belangrijk op te merken dat niet alle maaltijdboxen aan je specifieke behoeften kunnen voldoen. Als je een allergie hebt, dan is de kans groot dat de maaltijdbox noten- of glutenvrij moet zijn. Dit sluit veel van de meest populaire opties die momenteel op de markt zijn uit, omdat ze sterk afhankelijk zijn van noten en granen als hoofdingrediënten. Als je iets wilt eten zoals een saag paneer recept, dan kan dat ook met je maaltijdbox. Evenzo, als je veganist  bent en helemaal geen dierlijke producten eet, dan zullen veel opties met vleesalternatieven zoals tofu of tempeh voor jou beschikbaar worden gemaakt.

Hoe vaak wil je een levering ontvangen?

Als je eenmaal de gewoonte hebt ontwikkeld om je maaltijden te plannen en te bereiden, zul je geen probleem hebben om je aan een veganistisch dieet te houden. Het is belangrijk om te overwegen welk tempo bij je persoonlijkheid en levensstijl past. Wekelijkse leveringen kunnen een goede optie zijn als je weinig tijd hebt of geld wilt besparen door maaltijden voor meerdere dagen tegelijk te bestellen. Dit kan ervoor zorgen dat de ingrediënten vers zijn en dat je er even mee toe kunt. Met een tweewekelijkse doos heb je nog steeds voldoende tijd tussen de leveringen om maaltijden te plannen, maar het kan ook te veel zijn omdat sommige producten snel bederven. Maandelijkse boxen bieden mensen meer opties omdat ze kunnen kiezen wanneer ze hun boxen  willen laten bezorgen. Dit is een voordeel voor mensen die een voltijdbaan hebben of in het algemeen een zeer druk leven leiden.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten