Voor- en nadelen van beveiliging

Een beveiliger onhuren of extra camera’s aanschaffen, het kan allemaal natuurlijk. Alleen misschien moet jij jezelf afvragen of het ook daadwerkelijk de juiste keuze voor jou is, want wellicht ben je beter af zonder. Hier een aantal voor- en nadelen van beveiliging om je zo een beetje te helpen. 

Voordeel 

Er voor de hand liggend is natuurlijk dat beveiliging zorgt voor een veilig gevoel. Je kunt je spullen ergens met een gerust hart achterlaten of je gaat heerlijk op vakantie terwijl camera’s allen vanuit de tuin opnemen. Je hebt in zekere zin toch wel een soort van bevestiging dat er een stuk minder kan gebeuren. Bewakingscamera’s zie je vaak ook gewoon hangen van buiten en er zijn dan weinig mensen die zo dom zijn om het toch nog te proberen. Hetzelfde geld in een winkel, zodra er een bewaker staat, zien de mensen dit ook meteen en laten het dan voor wat het is. Het helpt dus erg vaak wel en je wilt gewoon het risico niet lopen. Goede manier dus om conflicten te voorkomen. 

 

Nadeel

Dat beveiliging helpt staat vast, maar 100% garantie kun je nooit krijgen. Je hebt overal wel mensen die dan toch nog het lef hebben om even te kijken hoever ze kunnen komen. Vaak pakt het dan alsnog verkeerd voor ze uit, maar de zekerheid dat er niets wordt gestolen, is er niet. Je zult alsnog vanalles moeten onderzoeken om er zo achter te komen of er iets wordt vermist. Het kan ook nog eens zijn dat spullen op deze manier worden beschadigd en dan heb je er al helemaal niet meer aan. Het kan wel vergoed worden, maar toch heb je dan al het gedoe waar je mee moet kunnen omgaan. 

 

Voordeel 

Beveiliging zie je ook terug in clubs en dergelijke. Hier gaat het dan niet alleen om het voorkomen van stelen, maar ook ongewenst) en/of ongepast gedrag. het feit dat het werk do divers is, geeft het meteen een groot voordeel. Je hebt er dus meer aan dan dat je in eerste instantie zou denken. Deze mensen zijn er ook voor jouw veiligheid en vaak heb je dat niet eens door. het wordt nog weleens voor lief genomen en dat is natuurlijk niet hoe het werkt. Je kunt een beveiliger dus voor meerdere klussen inzetten en zal daar ook geen spijt van krijgen. 

 

Nadeel

Apparatuur aanschaffen om mensen in dienst nemen, kan niet zomaar. Het kost je uiteraard ook geld en je moet nagaan of je dit wel hebt en ook zeker bereid bent om te betalen. Bekijk daarom van te voren al je opties en wellicht is het niet zo dringend nodig als dat je denkt. Je wilt ook weer niet financieel in de problemen komen door de aanschaf van beveiliging. Met geld kan het immers snel gaan. Als er bijvoorbeeld nooit ingebroken is of nergens anders last van, is er misschien helemaal niet van toepassing ook. Denk er daarom goed over na en mocht je van gedachte veranderen, heb je nog genoeg tijd om actie te ondernemen. De juiste partij gezocht? Neem contact op met Secret Security Service

 

Lastige keuze is het zeker, maar gelukkig kun je hier zo lang over nadenken als dat je zelf wilt en er zijn genoeg plekken waar je aan wat extra informatie kunt komen. Doe dit dus ook vooral en wordt er wijzer van.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten