Verklein de kans op een inbraak met een professioneel alarmsysteem

Lig jij, net als zoveel mensen, wel eens wakker van de beveiliging van je woning? Perfect begrijpelijk ook, er is niemand te vinden die er zit op te wachten om het slachtoffer te worden van een woninginbraak met alle gevolgen die het dit met zich meebrengt. Schade aan je woning en je persoonlijke spullen die doorzocht en meegenomen worden, veroorzaken materiaal en financieel een grote impact, maar ook emotioneel brengt het heel wat teweeg. Je eens zo vertrouwde thuis voelt niet langer veilig en dat gevoel is onbeschrijfelijk.Om jouw woning beter te beschermen, kun je kiezen voor een professioneel alarmsysteem.  

Welk alarmsysteem is het meest geschikt voor jouw woning?

Welk alarmsysteem er uiteindelijk in jouw woning komt, hangt helemaal af van wat jij wil en welk budget je eraan wil spenderen. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat er voor iedereen een goed systeem te vinden en te plaatsen is.

De minst ingrijpende manier is het plaatsen van sensoren. Die geven een, al dan niet hoorbaar, signaal dat er verdachte handelingen gesteld worden in de woning. Het openen van een raam of deur of beweging in de woning zetten het alarmsysteem in werking en brengen jou of een meldkamer hiervan op de hoogte.

Als uitbreiding kan je kiezen voor het plaatsen van bewakingscamera’s die iedere beweging in en rond je woning nauwlettend in de gaten houden en alarm slaan indien nodig. Via je smartphone kan je op ieder moment van op eender welke locatie de beelden opvragen en actie ondernemen. Wil je dit niet zelf doen, dan nemen de dispatchers van een externe meldkamer dit graag van je over.

Ga je het alarmsysteem zelf plaatsen of laten plaatsen?

In principe is het perfect mogelijk om een alarmsysteem zelf te installeren, al geniet dit niet altijd de voorkeur. Door beroep te doen op een professionele installateur ben je er zeker van dat het alarmsysteem op de meest strategische plaats voorzien wordt en dat je zo maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden. Een goede en kwalitatieve plaatsing garandeert je dat het alarmsysteem perfect werkt en dat je dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Enkele interessante weetjes

Nu je al weet welke de mogelijkheden zijn, geven we je hieronder graag nog enkele interessante weetjes mee.

  • Als je kiest voor camerabewaking, is het goed om te weten dat dit aan bepaalde wetgevingen onderhevig is. Zo moet het bereik van de camera’s afgestemd zijn op jouw terrein en niet op de openbare weg of het terrein van je buren. Lees de richtlijnen hierover dus zeker goed door.
  • Het kenbaar maken van de aanwezigheid van een alarmsysteem haalt een inbreker er in veel gevallen al toe over op zijn stappen terug te keren omdat het risico te groot is. Voorzie dus zeker waarschuwingsbordjes aan je woning voor nog meer resultaat.
  • Veel verzekeringsmaatschappijen juichen persoonlijke initiatieven in het verhogen van de beveiliging erg toe. Na het voorzien van een alarmsysteem breng je jouw makelaar hiervan op de hoogte en maak je kans op een verlaging van de te betalen premie.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten