Pvc vloeren leggen: een leuke klus voor doe-het-zelvers

Pvc vloeren zijn een populaire keuze voor mensen die een mooie, duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer willen. Ze zijn er in allerlei kleuren, dessins en afwerkingen, dus er is altijd wel een vloer die bij je smaak past. Bovendien zijn pvc vloeren relatief eenvoudig te leggen, waardoor je zelf de handen uit de mouwen kunt steken.

De voorbereiding

De eerste stap is de voorbereiding. Zorg ervoor dat de ondervloer vlak en egaal is. Als de ondervloer niet vlak is, moet je deze eerst egaliseren. Je kunt dit doen met een zelfnivellerende vloermassa.

Zorg er ook voor dat de ondervloer droog en stofvrij is. Als er stof of vuil op de ondervloer zit, kan de pvc vloer niet goed hechten.

Tips voor het leggen van een pvc vloer

  • Zorg voor een vlakke en egale ondervloer.
  • Maak de ondervloer droog en stofvrij.
  • Leg de stroken in de lengterichting van de kamer.
  • Laat de stroken goed aansluiten op elkaar.
  • Zorg ervoor dat er 3 millimeter ruimte is tussen de stroken en de muur.

 

De eerste rij leggen

Begin met het leggen van de eerste rij pvc stroken. Leg de eerste strook in de verste hoek van de kamer. Zorg ervoor dat de strook recht ligt en dat er ongeveer 3 millimeter ruimte is tussen de strook en de muur.

Vervolgens kun je de volgende stroken leggen. Leg de stroken in de lengterichting van de kamer. Zorg ervoor dat de stroken goed aansluiten op elkaar. Als er een klein stukje over is, kun je dit stukje afknippen met een pvc zaag.

Pvc vloeren in wildverband leggen

Wil je je pvc vloer in wildverband leggen? Dan kun je de stroken in willekeurige volgorde leggen. Zorg er wel voor dat de stroken goed aansluiten op elkaar.

Afwijkende vormen

Als je een afwijkende vorm in je kamer hebt, moet je de pvc stroken op maat snijden. Je kunt dit doen met een pvc zaag. Let wel op dat je de juiste afmetingen eerst hebt afgenomen en begin dan pas met zagen.

Laatste rij leggen

De laatste rij pvc stroken leg je tegen de muur. Zorg ervoor dat de stroken goed aansluiten op de muur. Als er een klein stukje over is, kun je dit stukje afknippen met een pvc zaag. Als je pvc vloer ligt, kun je de plinten plaatsen. Plinten zorgen ervoor dat je vloer er netjes afgewerkt uitziet.

Pvc vloeren Zwolle

Ben je op zoek naar een pvc vloer in Zwolle? Dan kun je terecht bij [naam bedrijf]. Dit bedrijf biedt een ruime keuze aan pvc vloeren in allerlei kleuren, dessins en afwerkingen. Bovendien kunnen ze je helpen bij het leggen van je pvc vloer.

Met een beetje handigheid kun je zelf een prachtige pvc vloer leggen. Veel succes!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten