PVC vloer trends van 2022

PVC vloeren zijn niet weg te denken uit Nederlandse woningen anno 2022. Deze vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout, zeer onderhoudsvriendelijk en goed te combineren met vloerverwarming. Tel daarbij de geluidsabsorberende factor en vochtbestendigheid op en dan is een PVC vloer voor veel mensen de ideale vloer in huis. Verder speelt het duurzame aspect van PVC vloeren voor veel consumenten een belangrijke rol. Omdat een PVC vloer lang meegaat, wordt deze beschouwd als één van de duurzame vloeropties.

#1: Visgraat PVC

Ondanks de enorme populariteit van PVC vloeren, is het heel begrijpelijk dat je zou aarzelen. Zeker als je in het verleden alleen laminaat hebt gehad. Het is goed om te weten dat PVC geproduceerd wordt volgens de laatste moderne technieken waardoor het veel meer voordelen biedt dan laminaat. Deze vloer heeft een authentieke en luxe uitstraling die goed te combineren is met diverse interieurs. Daarnaast geniet u met PVC ook van de volgende voordelen:

  • Deze vloeren zijn niet van echt hout te onderscheiden. Door gebruik te maken van moderne druktechnieken zijn er zichtbare en voelbare houtnerven, die de schoonheid van echt hout volledig weerspiegelen.
  • Deze vloeren zijn goedkoper dan een houten vloer.
  • Uitstekend geluiddempend effect. Hiermee stoor je je buren niet als je in een appartementencomplex woont.
  • PVC vloeren hebben weinig onderhoud nodig. Een PVC vloer is slijtvast, krasvast en gaat lang mee.
  • Geniet van een 100% waterdichte vloer, waardoor het geschikt is voor elke ruimte in je woning.
  • Eenvoudig te installeren dankzij het praktische kliksysteem. Hiermee leg je in een mum van tijd een groot oppervlak.
  • Gaat ontzettend goed samen met vloerverwarming.

#2: PVC tegels

Een PVC vloer met een tegeldecor is zeer modern en erg trendy. Dit soort vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit type PVC verschilt niet zo veel van rechte plank PVC vloeren. Het enige grote verschil is dat de vloer anders is gestempeld, waardoor het lijkt op natuursteen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden qua vormgeving, van klassieke tegels tot graniet tot een betonlook. Voor elk interieur is wel een tegellook geschikt. Het voordeel van een tegel PVC-vloer is dat het bijna niet te onderscheiden is van een natuurstenenvloer, terwijl het toch prettig is om op te lopen.

#3: Lange houtlook PVC-planken

Een houtlook PVC-vloer is altijd al erg populair geweest. Of het nu gaat om een laminaatvloer of een PVC-vloer. Deze houtlook PVC-planken geven het gevoel van een echte houten vloer. Niet iedereen heeft het budget voor een houten vloer of kijkt uit naar het onderhouden van een houten vloer. Met een PVC vloer heb je praktisch geen onderhoud. Vooral lange stukken zijn erg populair. De keuze uit de verschillende PVC vloeren is enorm. Je kan kiezen uit 20 decors, waardoor het één van de grootste collecties op de markt is. Jouw kleur zit er zeker tussen!

#4: PVC met Hongaarse punt

Een PVC vloer met een Hongaarse punt heeft een kenmerkend uiterlijk. Zowel de Hongaarse punt als de visgraatpatroon wordt geplaatst om luxe en klasse uit te stralen. Veel mensen verwarren de Hongaarse punt vaak met de visgraatpatroon, maar er is wel een verschil. De uiteinden van de Hongaarse puntvloer sluiten in elkaar onder een hoek van 45 tot 60 graden aan. Doordat de punten aan elkaar aansluiten, in tegenstelling tot een visgraatvloer, oogt de Hongaarse punt vloer een stuk rustiger aan. Dit legpatroon geeft je vloer een strakke en luxe uitstraling.

#5: Duurzame PVC vloeren

PVC vloeren bestaan uit kunststof en zijn bijzonder duurzaam. Als gevolg hiervan is de populariteit de afgelopen jaren ook toegenomen. De bijna 10 mm dikke PVC of HDF-drager heeft een samenstelling die vergelijkbare is met laminaat. Er zijn verschillende dessins verkrijgbaar, van natuurlijke houtdessins tot robuuste dessins met een betonlook. PVC-vloeren kunnen in elke ruimte worden gelegd, van de woonkamer tot de slaapkamer, en zelfs in natte ruimtes zoals de keuken. PVC heeft een goede vochtbestendigheid, wat zorgt voor duurzaamheid in vochtige ruimtes.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten