Op zoek naar een marketingtalent? Zo pak je het aan!

Op zoek naar een marketingtalent? Zo pak je het aan! 

Wanneer je op zoek bent naar nieuw talent kan het soms aanvoelen als een hopeloze queeste. Je wilt iemand vinden die de juiste kwaliteiten heeft, goed is in wat hij of zij doet, die van plan is om voor langere tijd bij het bedrijf te werken en dan moet de persoon in kwestie ook nog eens goed in het bedrijf passen. Het is ook geen eenvoudige taak want waar en hoe vind je deze persoon? Om je een goed eind op weg te helpen hebben we een aantal tips opgesteld waarmee jij gegarandeerd een marketingtalent gaat vinden die voldoet aan al jouw wensen. Lees het hier! 

 

Tip 1: Het begint met een goed doordacht functieprofiel  

Zonder goed doordacht functieprofiel gaat de zoektocht sowieso geen zoden aan de dijk zetten. Als jij niet goed weet waar jij naar op zoek bent, kun je ook niet van kandidaten verwachten dat ze zich thuis voelen in de rol die jij aanbiedt. Zorg daarom dat je voordat je aan de slag gaat met het opstellen van een vacature, écht goed weet wat je wil en wie je nodig hebt. Kijk hierbij naar harde en zachte eisen, naar de eigenschappen die een persoon moet hebben, naar de ontwikkelingsmogelijkheden in deze functie voor de lange termijn. Denk daarnaast ook eens goed na wat jij eigenlijk te bieden hebt als werkgever. Dan wordt de vacature gegarandeerd interessanter voor de kandidaat. 

 

Tip 2: Zorg voor een fijne werkomgeving 

We stipten het net al even kort aan maar de manier waarop jij met het personeel omgaat bepaald voor een heel groot percentage of het personeel lang bij je blijft werken of niet. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat jij een nieuwe werknemer gaat bieden. We hebben het hier niet alleen over een fijne laptop om op te werken, een auto van de zaak of een sportabonnement. Het gaat juist om zaken die de werknemers intrinsiek motiveren. Aan welk hoger doel draagt jouw bedrijf bij? Op welke manier is het werk wat de medewerkers uitvoeren zinvol en betekenisvol? Het is bewezen dat mensen langer bij een werkgever blijven wanneer hun gevoel van waarde creatie wordt gestimuleerd. Dit kan zijn door het creëren van waarde in de maatschappij of door cursussen en opleidingen aan te bieden waardoor de medewerker als individu kan groeien.

Schakel een recruitment bureau in 

Wanneer je moeite hebt met het vinden van een goede match kun je er ook voor kiezen om een recruitment bureau in te schakelen. De markt is voor hen bekend terrein, ze weten wat er speelt en zijn gespecialiseerd in het vinden van nieuwe werknemers. Op de werving en selectie marketing zitten veel bedrijven als aasgieren, daarom kan het heel waardevol zijn om dit uit handen te geven aan echte specialisten. Jij kunt je weer richten op je core business terwijl een online marketing recruiter aan de slag gaat met jouw vraag. 

https://www.matchfortalent.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten