Mexicaans koken in je eigen keuken

Wij Nederlanders besteden niet zoveel tijd aan het koken van gerechten. We staan gemiddeld maar 18 minuten in de keuken! Mensen in Nederland kennen slechts vijf recepten uit hun hoofd. Daarom bestaan de meeste maaltijden uit aardappelen, vlees en groeten. Niks mis mee, maar het wordt eens tijd dat we wat meer moeite in het bereiden van een maaltijd gaan stoppen.

Lekker makkelijk

Nederlanders eten ook vaak buiten de deur, want dat vinden we nu eenmaal gemakkelijker. We hoeven zelf niet de moeite te doen om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Wat eigenlijk zonde, want je kan zoveel lekkere en gezonde gerechten maken in je eigen keuken. We kijken heel vaak af bij andere landen. De Italiaanse keuken is het meest geliefd in Nederland. We doen ook veel recepten na uit andere keukens, zoals de Franse, Griekse, Chinese of Mexicaanse keuken. Als het om koken gaat hebben we in Nederland niet bepaald een eigen keuken.

De Mexicaanse keuken

In Nederland weten we niet heel veel over de Mexicaanse keuken, terwijl we vaak zat op het terras nacho’s of gezonde wraps bestellen. De Mexicaanse keuken is een mix van de Azteekse en de Spaanse keuken. Het basisingrediënt van de keuken is mais dat tot vele vormen verwerkt wordt. Van maismeel worden gezonde wraps of taco’s gemaakt. Chilipepers en tomaten komen in bijna ieder gerecht voor. Ook worden er vaak avocado’s of rijst gegeten. Peper heeft een centrale rol in de Mexicaanse keuken, het wordt op allerlei manieren gebruikt. Er zijn vele soorten die verschillend zijn in gebruik van scherpte, vorm en smaak.

Wat zijn wraps eigenlijk?

Een wrap ook wel tortilla genoemd, is een zacht, dun platbrood gemaakt van mais of tarwe. Een wrap is de basis, je moet deze nog beleggen. In 1900 werden wraps in Mexico, Griekenland en in het Midden-Oosten gegeten. In Nederland kennen we nu veel gezonde wraps, maar er zijn veel variaties. Zo heb je taco’s, enchilada’s, burrito’s, fajita’s en quesadilla’s. Probeer een van de gezonde wraps met kip en groente. Wraps kosten niet heel veel moeite om te maken, maar je kan wel weer eens iets anders op tafel zetten.

https://makkelijkafvallen.nl/recepten/gezonde-wraps-met-kip-en-groente/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten