Maak je tuin zomerklaar met deze vier tips!

Kijk je ook zo uit naar de zomer? Lange zonnige dagen en tot diep in de nacht genieten van de tuin. Dan moet je tuin er wel klaar voor zijn. Neem eens een kijkje. Is het tijd voor nieuwe tuinverlichting? Ben je toe aan een complete makeover? Begin hier op tijd mee. Voor je het weet is het hartje zomer. Wil jij weten hoe je jouw tuin zomerklaar maakt? Lees dan snel verder! 

Maak een planning

Je begint niet zomaar aan deze tuinverbouwing. Zonder een goede planning ben je nergens. Maak daarom eerst een planning. Wat wil je houden? Wil je iets toevoegen? Zo weet je wat je van tevoren moet regelen. Ga na waar lichtpunten zitten om eventueel nieuwe tuinverlichting te installeren. Overweeg bijvoorbeeld ook een terrasoverkapping. Tijdens de voor- en nazomer kan het namelijk in de avonden soms nog wat kouder zijn. Bepaal dit vooraf. Zo weet je gelijk dat je daar wat ruimte vrij voor moet maken. 

Start met een schone lei

Jhebt nu een planning en weet precies wat er wel en niet blijft. Dan is het tijd om je tuin goed op te ruimen. Haal alle dode planten en bloemen weg. Deze doen niks goeds meer voor het uiterlijk van de tuin. Bewaar deze resten goed. Je kunt ze gebruiken als mulch om uitdroging van de bodem tegen te gaan. Maak de tuin verder goed schoon. Je zult zien dat dit een fijn begin is van deze klus. 

Zorg voor voldoende verkoeling

Wat heb je in de zomer nou echt nodig? Dat is verkoeling natuurlijk. Met een verfrissend drankje kom je al een heel eind. Plant daarnaast wat hogere bomen en planten. Deze zorgen voor schaduw. Vervang een aantal tegels voor gras of maak er een kleine vijver van. Tegels worden, door de zon, snel heet en zorgen voor een hoop warmte. Door ze weg te halen, ga je dit tegen.

Houd rekening met de dieren

Tot slot houd je rekening met de dieren. Er zijn tal van beesten, groot of klein, die deze zomer graag een bezoekje brengen aan jouw tuin. Kleurrijke bloemen zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer. Ook de bijen snoepen hier graag van. Zet ook een vogelbadje neer. Zo komen zij ook langs voor een beetje verkoeling. Met al die dieren in de tuin wordt het geheid een gezellige boel! 

Dus, maak een planning en start met een schone lei. Zo weet je precies wat je moet doen. Zorg voor voldoende verkoeling en houd rekening met de dieren. Zo is jouw tuin helemaal klaar voor de zomer! 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten