Kun je op een voordelige manier je woning verduurzamen?

Veel huishoudens hebben inmiddels de wens om hun woning te verduurzamen. Een logische keuze met het oog op de gas- en energieprijzen. Ook is dit een logische keuze met het oog op de staat van onze aardbol. Is dit voor jou ook reden om je woning te verduurzamen? Dan vraag je je mogelijk af of je dit op een voordelige manier kunt doen.

 

Ja, het is inderdaad mogelijk om je woning op een voordelige manier te verduurzamen. Je hoeft hier echt geen duizenden euro’s aan uit te geven. Ook hoef je niet per sé in een warmtepomp of zonnepanelen te investeren. Nee, met kleine veranderingen verduurzaam je je woning al aanzienlijk.

 

Dicht kieren en naden af

Heb je last van een vervelende tocht in je woning? Dan komt dit waarschijnlijk door kieren en naden in je woning. Deze kieren en naden zijn gelukkig eenvoudig en goedkoop af te dichten. Dit doe je bijvoorbeeld met een tochtstrip.

 

Voor een tochtstrip betaal je maximaal €20. Vervolgens moet je nog wat minuten spenderen aan het monteren van de tochtstrip, bijvoorbeeld tussen de voordeur en het kozijn. In totaal ben je dus een paar minuten én slechts 20 euro kwijt aan deze verduurzaming.

 

Dit ga je overigens spoedig merken in je woning. Je brengt je energierekening omlaag en je geniet van veel meer wooncomfort. Je hebt immers geen last meer van een vervelende tocht in je woning. Ook geniet je van een constante binnentemperatuur.

 

Kijk kritisch naar je huishoudelijke apparaten

Wil je weinig geld uitgeven en toch je energierekening omlaag brengen? Dat is mogelijk door huishoudelijke apparaten te vervangen. Moderne huishoudelijke apparaten zijn te allen tijde zuiniger dan oudere varianten. Kies daarom voor de aanschaf van bijvoorbeeld de zuinigste waterkoker.

 

Dit lijkt maar een klein en onbenullig apparaat te zijn, maar ga eens na hoe vaak je je waterkoker gebruikt. Waarschijnlijk best wel vaak. Door voor een zuinige waterkoker te kiezen, breng je zowel je energie- als waterverbruik omlaag. Op Zuinigeproducten.nl vind je overigens de beste zuinige huishoudelijke apparaten!

 

Pas je gewoonten aan

Vind je het fijn om ’s ochtends in een warm huis wakker te worden? Dan laat je wellicht de hele nacht de kachel aan staan. Of vind je het fijn om lang te douchen? Dan verbruik je hier onnodig veel energie en water mee.

 

Dit zijn slechts twee voorbeelden van gewoonten die niet-duurzaam zijn. Door dergelijke gewoonten aan te passen, geniet je spoedig van een lagere energierekening. Het aanpassen van deze gewoonten is bovendien 100% gratis. Je hoeft hier immers geen euro’s aan te spenderen, maar je hebt alleen wat doorzettingsvermogen nodig.

 

Zou je dan alle gewoonten aan moeten passen? Dat hangt af van de huishoudelijke apparaten. Als je al in zuinige producten geïnvesteerd hebt, is het belangrijk om alsnog je gewoonten aan te passen. Maar, verlies het comfort nooit uit het oog. Als je het fijn vindt om in een warm huis na werk thuis te komen, is een slimme thermostaat bijvoorbeeld een aanrader.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten