Koop een telescopische ladder voor het klussen in of rondom het huis!

Het is onmisbaar voor alle kleine klussen in en rondom huis, de telescopische ladder. Dit handige hulpmiddel is lichtgewicht, makkelijk inklapbaar en je neemt de ladder zo mee in de auto. Wil je ook graag een telescopische ladder kopen? Kijk dan eens naar de telescopische ladders van Steigercentrum. Ze zijn stevig en veilig in gebruik.

Voor welke ladder kies je?

Een telescopische ladder is anders dan een normale ladder of een vouwladder. Een normale ladder is niet uitschuifbaar. Je pakt de ladder op en zet deze neer op de plek van de klus. Deze ladder neemt veel ruimte in beslag en is niet makkelijk te vervoeren. De ladder is wel meteen klaar voor gebruik. Een vouwladder is gedeeltelijk inschuifbaar. Daardoor is hij wat compacter en makkelijk te vervoeren. Je kunt ze in verschillende posities zetten, als trap en steiger. Een telescopische ladder is volledig inschuifbaar. Daardoor is deze trap zeer compact en makkelijk mee te nemen. Ook deze ladder is geschikt als trap en steiger.

Een telescopische ladder

Een telescopische ladder van Steigercentrum gebruik je voor de meest uiteenlopende klusjes in en rondom huis. Het is een duurzame trap van goede kwaliteit waar je jarenlang plezier van kunt hebben. De trap is uitschuifbaar tot een hoogte van 2,8 of 3,8 meter. Ga je klussen op een hoogte van één of twee meter? Dan schuif je de trap wat minder ver uit. De trap is stevig en voorzien van een stabilisatiebalk aan de onderkant. Die moet wel op een vlakke ondergrond staan, maar dan zorgt het voor extra stabiliteit.

Waar gebruik je een telescopische ladder voor?

Een telescopische ladder van Steigercentrum gebruik je voor:

  • Kleine klussen in huis zoals het ophangen van een lamp.
  • Kleine klussen buiten het huis zoals het verven van de ramen.
  • Het schoonmaken van dakgoten.
  • Het verven en stuken van muren en plafonds.

De veiligheid van een telescopische ladder

Ga je een telescopische ladder kopen? De ladders van Steigercentrum zijn goedgekeurd en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Dat maakt de telescopische ladder geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. De ladders zijn voorzien van een soft close systeem. Dit voorkomt het klemmen van de vingers als de ladder in elkaar wordt geschoven.

Veiligheid tijdens het klussen

Tijdens het klussen zorg je altijd voor je eigen veiligheid en voor de omgeving.
Zorg ervoor dat:

  • De ladder stabiel staat.
  • Je niet met meer dan één persoon op de ladder gaat staan.
  • Je nooit buiten een armlengte gaat klussen. Verplaats de ladder in dat geval.
  • Je nooit op de bovenste treden van de ladder gaat staan.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten