Keuzehulp bij het vinden van het perfecte tv-meubel

Op zoek naar een nieuw tv-meubel? Dan kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod ontzettend groot is. Tv-meubels zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten te vinden. Wel zo prettig, want dit meubelstuk neemt nou eenmaal een prominente plek in binnen de woonkamer. Maar waar moet je op letten bij de aankoop ervan? Hoe kies je het juiste materiaal, kleur, formaat en model? In dit artikel geven we enkele tips waarmee jij eenvoudig hét perfecte tv-meubel kunt vinden. 

Voor welk model kies je? 

 

Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld zwevende tv meubels en staande meubels. Wat voor jou de beste keuze is, hangt van veel verschillende factoren af. Dit heeft voor een groot deel ook met eigen smaak te maken. De één vindt een zwevend meubelstuk bijvoorbeeld mooier en strakker staan dan een staand meubelstuk. Er kunnen ook andere redenen zijn om deze keuze te maken. Zo zorg je voor een ruimtelijker gevoel als het meubelstuk zweeft. Dit is vooral in kleinere ruimtes van belang. 

 

Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de opbergmogelijkheden in de kast. Als je verder weinig ruimte in huis hebt voor extra (lade)kasten, dan kan het prettig zijn als er in het tv-meubel extra ruimte is. 

Materiaalkeuze 

 

Voor welk materiaal kies je? Eigenlijk zijn vrijwel alle denkbare materialen mogelijk. Het is vooral belangrijk om na te gaan welk materiaal het beste in jouw woning past. Welk materiaal past bij de identiteit en de stijl van jouw huidige interieur? 

 

Kies je bijvoorbeeld voor hout? Dan geeft dit direct een natuurlijke en stoere uitstraling aan de woning. Bovendien is hout in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Hierdoor pas je deze ook eenvoudig aan op het kleurenpalet van je interieur. 

 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om voor een mix van materialen te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan hout dat gecombineerd wordt met kunststof, metaal of zelfs marmer. Hierdoor creëer je eenvoudig de look waar je naar op zoek bent. 

Formaat kiezen 

 

Tegenwoordig hebben de meeste mensen een zwevende tv. Hierdoor is de noodzaak van een tv-meubel ook minder groot geworden. Het zou immers ook zonder kunnen. Besef echter goed dat het tv-meubel multifunctioneel is. Deze wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om kastjes van spelconsoles en het netwerk op te bergen. Dit zorgt er echter ook voor dat het formaat van het tv-meubel nog weinig uitmaakt. Er hoeft immers geen grote televisie op te staan. 

 

Nu kies je het formaat dus vooral op basis van de ruimte in de woonkamer en op hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Als je minder andere kasten in huis wilt plaatsen, kan het bijvoorbeeld slim zijn om juist voor een groter tv-meubel te kiezen. Zo geniet je van een alles-in-één optie en bespaar je eenvoudig extra ruimte. 

 

Het is wel slim om de woonkamer meerdere keren op te meten, zodat je zeker weet dat het meubelstuk ook echt past. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten