Je tuin klaarmaken voor de zomer met deze tips

Het wordt moeilijker de tuin klaar te maken voor de zomer. Maar met een beetje hard werk zal je tuin toch weer goed komen.

Verzorg de omheiningen, poorten en deuren

Veel mensen vergeten daarbij de deuren van het huis naar de tuin. Het kan zijn dat je tuin er goed uitziet van binnen uit, maar gebruik je de tuin ook zo goed mogelijk? De omheining of schutting maakt van je tuin een leefruimte, een deel van je woning.
Zorg er dus voor dat ook vanuit de tuin zelf de omheining er goed uitziet. Repareren en een nieuwe lik verf zijn de mogelijkheden die je hebt om makkelijk een ander aanzicht te geven aan de omheining.

Bomen snoeien en te lange takken weghalen

Je zou denken dat bomen en struiken in de winter niet groeien, maar die winter is al langer voorbij. Dus na het koude tijdperk zijn de bomen en struiken aan een inhaalslag bezig geweest. Het is dus tijd om te snoeien! Gebruik altijd scherp gereedschap om te snoeien, geloof me, het is makkelijker en vooral veiliger. Omdat je weet dat de snoeischaren scherp zijn zul je er beter mee omgaan.

Maar hier hoort toch even een extra tip

Lees altijd de gebruiksaanwijzingen bij je gereedschappen, ook die gereedschappen die niet direct in de tuin gebruikt worden.

Het moet toch aan de beurt komen, onkruid wieden

Zeker, bijna iedere tuinman of tuinvrouw haat dat klusje. Ook de professionele tuinlieden gebruiken eerder chemische bestrijdingsmiddelen, ondanks dat ze slecht zijn voor het milieu. Maar toch is de beste manier om onkruid te verwijderen uit je tuin het wieden. Alleen bij het zelf wieden kun je echt zien wat je doet. Je beschadigt dus niet je plantjes en haalt alleen het onkruid weg.

Als je het gras regelmatig maait, is het verdere onderhoud gelijk een stuk makkelijker. De wortels van het gras, maar ook van je plantjes, hebben lucht en ruimte nodig om goed te groeien. Schoffelen is een goede manier om er voor te zorgen dat de grond los genoeg is, zodat ook de zuurstof, bij de wortels kan komen.

Ook in de tuin heb je meubels

Hebben die meubels de hele winter buiten gestaan? Ook daar is onderhoud nodig. Kijk goed naar je tuinmeubels. Zitten ze nog goed in de verf, en bij ongeschilderd hout, heeft het nog de juiste kleur, geen groene aanslag?

Die groene aanslag verwijder je eenvoudig. Meng groene zeep en soda en was je tuinmeubels er mee. Ook je parasol schoonmaken doe je met dezelfde vloeistof. Je parasol schoonmaken met alleen water zal de groene aanslag alleen maar erger maken.

Schuurpapier en een kwast zijn snel gekocht. Maar geef je tuinmeubels ook het onderhoud dat ze nodig hebben, dan kun je er weer een zomer lang van genieten, met je gasten en buren.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten