Is plakfolie gebruiken goedkoper dan een nieuwe kast kopen?

Wil je graag een nieuw kastje maar is de oude kast eigenlijk nog goed? Dan is het eigenlijk zonde om een nieuw kastje aan te schaffen. Alleen wat is een goedkopere manier om het oude kastje te behouden? Dan is plakfolie een goeie optie! Misschien ken je het al wel of misschien is het compleet nieuw voor je. Plakfolie is er in allerlei verschillende soorten en maten. Het is gemakkelijk aan te brengen en ook nog te wisselen als je erop uitgekeken bent. Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een uitgebreid assortiment. Ook hebben zij de tools om te gebruiken voor het aanbrengen. Zo kun je in een handomdraai je oude kast een nieuwe look geven.

Waar kun je plakfolie nog meer voor gebruiken?

Het gebruiken van folie is heel veelzijdig. Niet alleen een kastje kan beplakt worden maar nog veel meer. Hieronder een aantal opties waar je plakfolie voor kunt gebruiken:

 

  • Tafel/bureau: Net als een kastje kan een tafel of bureau ook heel goed opgeknapt worden met plakfolie. Zorg wel dat eventuele beschadigingen eerst opgevuld/gladgemaakt worden. Anders zal er lucht onder het folie komen waardoor het los zal laten.

  • Keukenkastjes: Een nieuwe keuken is natuurlijk heel erg duur. Na het beplakken van je keukenkastjes krijgt je keuken een volledig nieuwe look. Dit is een goedkope manier om toch een ‘nieuwe’ keuken te krijgen.

  • Aanrechtblad: Ook het aanrechtblad wordt vaak aangepakt met plakfolie. Wel is het belangrijk dat je hiervoor interieurfolie gebruikt. Normaal plakfolie is namelijk niet geschikt om te gebruiken op het aanrecht.

  • Deuren: Ben je uitgekeken op die saaie deur in huis? Dan kun je deze gemakkelijk pimpen met plakfolie of een deursticker. Geen gedoe meer met schuren en verven!

  • Tegels: Het vervangen van tegels is ook een heel duur klusje wat je liever niet doet. Hiervoor is plakfolie ook heel goed te gebruiken. Doe dit wel alleen bij wandtegels. Plakfolie is namelijk wel te glad om overheen te lopen.

 

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Het fijne aan het gebruik van plakfolie is dat het ook weer te verwijderen is. Wel is het zo dat hoe langer het opgeplakt zit, hoe vaster het gaat zitten. Daardoor kan het verwijderen ook wat moeilijker gaan maar niet onmogelijk. Mocht het echt heel vastzitten verwarm het dan iets voor met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag wat weker en kan het gemakkelijk losgehaald worden. Wel kunnen er wat lijmresten achterblijven. Deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden met stickeroplosser of een warm sopje. Hierna kun je alles weer voorbereiden voor een eventueel nieuw plakfolie.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten