Hulp nodig bij het stucken?

Laat leuk Stukadoorbedrijf Den Haag helpen. Dit Zuid-Hollandse stukadoorsbedrijf weet wel van wanten. Voor het stucen van plafonds en muren in huis huren veel mensen vaak een stucadoorsbedrijf in. Dit kan handig zijn, omdat het een lastig karwei is wat veel precisie en techniek vereist. Eén klein foutje en de hele muur kan opnieuw. Dat zou zonde van de tijd zijn natuurlijk. Een echte kenner inhuren kan hoofdpijn over deze taak voorkomen. Bovendien is het een tijdrovende klus waar niet iedereen de ruimte voor heeft. Een stucadoorsbedrijf inhuren kan dus een handige oplossing zijn. Bedrijven helpen je graag vooruit en zorgen vaak voor het beste resultaat.

Verschillende soorten stucwerk

Verschillende oppervlaktes vragen om verschillende technieken en soorten stucwerk. Een muur in de badkamer of keuken heeft misschien een andere behandeling nodig dan die in de woonkamer of schuur. Dit heeft te maken met de vochtigheid. Daarnaast zijn er allerlei opties waaruit een klant kan kiezen. Onder andere brander/stucco, stucmarmer, spachtelputz en airless spuitwerk zijn iets wat je kan overwegen. Maar voorop het plafond kan bijvoorbeeld de keuze vallen op sierlijsten, ornamenten en koven. Het mooiste is natuurlijk als het stucwerk in dezelfde kleur wordt aangebracht als de rest van het huis. Hier wordt vaak met een precies oog naar gekeken door de stucker. Stucwerk bij renovatie kan soms wat meer tijd kosten. Dit komt doordat de kleur van het eerdere stucwerk wat anders kan zijn en het oppervlakte veel reliëf kan hebben.

Aandachtspunten bij het aanbrengen van stuc

Het eindresultaat van het stucen is het belangrijkst. Ziet het er strak en gelikt uit? Daarnaast is het natuurlijk van belang dat het stucwerk er langere tijd mooi uit blijft zien. Natuurlijk, stlijtage komt altijd voor als een ruimte veel gebruikt wordt. Maar ook hier valt preventief al veel aan te doen. Zo kan er gekozen worden voor kleurvast en stootvast stucwerk. Hierdoor blijft de muur langer in zijn mooie staat. Kleine kinderen? Dan kan afwasbaar stucwerk misschien wel veel voordelen bieden. Daarnaast is er ook weerbestendig stucwerk verkrijgbaar voor oppervlaktes die veel worden blootgesteld aan bijvoorbeeld regen. Sommige stuc is geschikt voor zowel binnen als buiten.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten