Hoe uw Weber gasbarbecue langer meegaat

Heeft u een Weber barbecue op gas? Dan weet je dat deze grills een dure investering kunnen zijn, omdat ze om de paar jaar vervangen moeten worden omdat het roestvrij staal roest door het hoge vochtgehalte van aardgas. Gelukkig kan goed onderhoud ervoor zorgen dat uw barbecue langer meegaat en goed blijft werken. Als u eenmaal weet hoe u hem moet onderhouden, kan een Weber gasbarbecue vele seizoenen meegaan. Hier volgen enkele tips om uw Weber gasbarbecue langer mee te laten gaan:

 

Ververs het gas en vervang de regelaar regelmatig.

De regelaar, gasleiding en branders van de grill moeten om de drie jaar worden vervangen, of eerder als ze doorroesten. Het roestvrij staal van de grillroosters, branderdeksels en de behuizing zelf zijn de eerste onderdelen die roest vertonen. Als u het vroeg ontdekt, kunt u het er misschien afschrobben met staalwol en wat ellebogenvet. Als het niet te erg is, kunt u proberen het weg te schuren met een staalborstel op uw boormachine. Als het ernstiger is, moet u de roest wegschuren met een hogesnelheidsschuurmachine of een schuurschijf, en vervolgens het oppervlak opnieuw coaten met roestvrijstalen verf of een afwerking voor grillen op hoge temperatuur.

 

Maak de barbecue na elk gebruik schoon.

Na elk gebruik moet u de barbecue schoonmaken met water en zeep, of met een inox reiniger. Hoe voorzichtig u ook bent, er blijft altijd wat voedsel aan de roosters hangen. Dit maakt het niet alleen moeilijker om schoon te maken, maar zorgt er ook voor dat de roosters sneller gaan roesten. Om roest te voorkomen, kunt u de roosters na het grillen inspuiten met een reinigingsmiddel voor roestvrij staal. Dit doodt alle bacteriën en helpt ook roest te voorkomen. Let wel op de gebruiksaanwijzing en gebruik alleen reinigingsmiddelen die speciaal bedoeld zijn voor roestvrij staal. Als je een Weber gas BBQ hebt met een zijbrander, is het een goed idee om die ook na elk gebruik schoon te maken. Dit helpt roest en de opbouw van bacteriën te voorkomen. Om de brander te reinigen gebruikt u een beetje water en zeep en een reinigingspadje voor roestvrij staal.

 

Houd de gastank droog

Door de gastank droog te houden, verleng je niet alleen de levensduur ervan, maar ook die van de andere onderdelen van je barbecue. Pak de tank daarom in met een plastic zak als hij niet wordt gebruikt. U kunt hem ook binnen bewaren als dat mogelijk is. Zoals bij alle buitenapparatuur moet de tank regelmatig worden schoongemaakt. Dit helpt roest en de opbouw van bacteriën te voorkomen.

 

Controleer regelmatig op roest en breng indien nodig een nieuwe laag aan.

Als u roest op uw grill opmerkt, zult u dit er zo snel mogelijk af willen schuren. Hoe sneller u de roest verwijdert, hoe minder tijd bacteriën hebben om te groeien en hoe minder schade het zal veroorzaken. Als er slechts een paar plekken roest zijn, kunt u een staalborstel gebruiken. Als er veel roest is, moet u het staalborstelen en vervolgens schuren met een hogesnelheidsschuurmachine of een schuurschijf.

 

Conclusie

Een Weber gasbarbecue kan vele seizoenen meegaan, als u er goed voor zorgt. Onderhoud uw barbecue door hem na elk gebruik schoon te maken, de gastank droog te houden en regelmatig te controleren op roest. Daarna is het een kwestie van regelmatig het gas en de regelaar vervangen, en het rooster eventueel opnieuw coaten. Met de juiste zorg zal uw barbecue vele jaren meegaan.

https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store-houtskoolbarbecues

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten