Hoe taxeer ik mijn jacht?

Weten wat je jacht waard is, dat kan nooit kwaad; zo weet je precies wat de eventuele verkoopwaarde is. Het laten taxeren van een jacht werkt natuurlijk ook andersom: het stelt de waarde vast, wat ook handig kan zijn om te weten wanneer je een jacht wilt kopen. In dit artikel lees je hoe het taxeren van een jacht in zijn werk gaat.

Uitbesteden aan professionals

Het laten taxeren van jachten en boten is een vak apart. Daarom besteed je dit het beste uit aan professionals. Zo weet je zeker dat de waarde van de jacht die vastgesteld wordt daadwerkelijk klopt en kun je met een gerust hart jouw jacht verkopen bij Jachtmakelaardij Kappers; dé expert op gebied van waardebepalingen en verkoop van boten en jachten.

Waar wordt op gelet?

Wanneer je de waarde van jouw jacht of boot wilt laten bepalen, worden er tijdens de taxatie op een aantal zaken gelet. Zo is het type schip van belang, maar ook de werf en de leeftijd; een jongere boot is meer waard dan een oudere jacht. Daarnaast wordt er gekeken naar de staat van de boot en wordt er gecontroleerd of alles nog in tact is. Hoe beter de boot onderhouden is, hoe hoger de verkoopprijs. Verder is het belangrijk dat je alle originele en vereiste documenten van de jacht nog in bezit hebt en dat deze kloppend zijn.

Wat het kost

Het laten taxeren van je jacht hoeft helemaal niet veel te kosten; zeker wanneer je samenwerkt met een goede jachtmakelaar. Zo kost een taxatie voor een boot van minder dan 12 meter ongeveer 400 euro en kost de waardebepaling van een jacht van 12 tot 15 meter ongeveer 600 euro. Is de boot langer dan 15 meter? Dan verandert het kostenplaatje en wordt dit op maat bepaalt.

 

https://www.vlwonen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten