Hoe kun jij je LED strips gebruiken? 3 mogelijkheden voor jouw interieur!

Je kent ze vast wel: LED strips. Vaak verward met lichtslangen maar veel gebruiksvriendelijker! Zo zijn lichtslangen minder flexibel, kun je ze niet inkorten en geven ze ook nog eens veel minder licht. LED strips zijn flexibele printplaten waar LED verlichting is aangebracht. LED strips kun je op verschillende manier aanbrengen in jouw interieur. Hieronder nemen we er drie onder de loep.

 

1. Jouw LED strips aan het plafond

Veel LED strips worden gebruikt om verlichting aan te brengen langs het plafond. Dit gebeurd bijvoorbeeld om een gameroom te voorzien van vette lichteffecten of om een slaapkamer romantisch in te richten. Hierbij wordt dan ook voornamelijk RGB LED strips gebruikt. RGB staat voor rood, groen en blauw. Doordat je deze drie primaire kleuren in bezit hebt kun je vrijwel elke andere kleur maken. Dit kun je dan instellen op een app op je telefoon op de afstandsbediening die je hebt meegekregen. Omdat je vaak met deze manier het gehele plafond wil omringen, is het aan te raden om een lange LED strips te kopen. Bij LED24 kun je terecht voor lange LED strips, de langste die je daar kunt krijgen is maar liefst 20 meter.

 

2. LED strips onder de kastjes van jouw keuken

Iets wat hedendaags ook veel gedaan wordt is de LED strips onder de keukenkastjes monteren. Dit is gemakkelijk wanneer je aan het koken bent. Dan wil je vaak goed zien wat je aan het doen bent. Hier zijn helder witte (4000K) of koud witte (6000K) LED strips ideaal voor. Daarnaast kun je ook voor de waterdichte variant kiezen omdat je wellicht ook eten wilt afgieten onder het keukenkastje.

 

3. Breng sfeer aan onder aan jouw trap

Als laatst is ook de trap een mooie plek om LED strips aan te brengen. Slaap je bijvoorbeeld op de bovenverdieping maar moet je ’s nachts naar beneden om naar de wc te gaan? Dan is het handig om licht onder de traptreden te plaatsen, zo voorkom je gevaarlijke situaties. Daarnaast ziet het er erg sfeervol uit wanneer je LED verlichting onder de traptreden plaatst.

 

https://www.led24.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten