Hoe kies je goed puppyvoer (voor je hond)?

Wanneer u een nieuwe puppy krijgt, wordt de keuze van het juiste soort voer nog belangrijker. Het verkeerde voer kan leiden tot problemen zoals overgewicht of spijsverteringsproblemen. En het gaat niet alleen om het kiezen van om het even welk hondenvoer uit het schap. U moet weten wat er in de verschillende merken en soorten hondenvoer zit. Er zijn zo veel factoren die meespelen bij de keuze van de juiste brokken voor uw harige vriend, waaronder:

 

Wat te zoeken in goed hondenvoer

Het eerste wat u in hondenvoer moet zoeken is een hoogwaardige eiwitbron. Eiwit is belangrijk voor de groei en het herstel van de huid, spieren en andere organen van uw hond. Er zijn twee soorten eiwitten in hondenvoer:

 

Hoeveel moet u uitgeven aan puppyvoer?

Wanneer u het juiste voer voor uw puppy kiest, wilt u niet beknibbelen en het goedkoopste voer kopen. Honden hebben specifieke voedingsstoffen nodig, en goedkoop hondenvoer heeft niet de juiste voedingsstoffen die uw puppy nodig heeft om goed te groeien. Hoewel u niet kunt verwachten dat u evenveel geld uitgeeft aan Orijen Puppy als aan volwassen hondenvoer, omdat puppy’s meer voedingsstoffen per pond voer nodig hebben dan een volwassene, wilt u ook geen buitensporig bedrag uitgeven aan iets dat uw puppy slechts een paar maanden zal eten. Probeer een middenweg te vinden waarbij u hondenvoer van hoge kwaliteit krijgt dat ook niet belachelijk duur is.

 

Droge brokken versus nat hondenvoer.

Het eerste verschil tussen de twee soorten hondenvoer is de textuur. Droge brokken zijn knapperig en compact, terwijl natvoer veel soepeler en zachter is. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het vochtgehalte. Droog hondenvoer heeft een vochtgehalte van ongeveer 10%, terwijl nat hondenvoer veel vochtiger is en een vochtgehalte heeft van ongeveer 75%. Hoewel zowel droog als nat hondenvoer goed en voedzaam is voor uw hond, zijn dit de belangrijkste verschillen die u zullen leiden naar het juiste voer voor uw hond.

 

Wat is het beste droge hondenvoer?

Als u voor droogvoer kiest, wilt u weten welk voer het beste is. Droogvoer voor honden met een hoge kwaliteit en voedingswaarde zit vaak boordevol eiwitten en koolhydraten. Dit komt omdat honden niet de enzymen produceren die nodig zijn om plantenvezels af te breken, dus hebben ze een grote hoeveelheid eiwitten nodig om dit te compenseren. Als belangrijkste koolhydraatbron zul je maïs of tarwe zien, omdat die gemakkelijker te verteren zijn dan andere planten en niet zoveel antinutriënten bevatten. Droogvoer van hoge kwaliteit heeft een hoog eiwitgehalte (ongeveer 24-28%), een laag asgehalte en een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren.

 

Wat is het beste hondenvoer in blik?

Hondenvoer in blik is een recentere uitvinding en wint aan populariteit naarmate meer mensen de voordelen ervan ontdekken. Hondenvoer in blik bevat zeer veel water, waardoor het een geweldige maaltijd is voor uw hond tijdens de warme zomermaanden. Hondenvoer in blik bevat ook een grote hoeveelheid eiwitten, vitaminen en mineralen. Als u hondenvoer in blik vergelijkt met droogvoer, zult u merken dat hondenvoer in blik een veel hoger eiwitgehalte heeft. Blikvoer bevat iets meer natrium dan droogvoer, maar niet genoeg om gevaarlijk te zijn voor uw hond. Zolang u een merk kiest met een laag natriumgehalte, hoeft u zich geen zorgen te maken.

 

Slotwoorden

Het belangrijkste om te onthouden is dat het kiezen van het juiste hondenvoer cruciaal is voor de gezondheid en levensduur van uw hond. Zorg ervoor dat u een hoogwaardige voeding kiest met de juiste balans van voedingsstoffen. Beknibbel niet op de prijs, maar ga ook niet zo ver dat u het niet meer kunt betalen. Voor meer informatie kunt u ons artikel lezen over het beste puppyvoer voor het geld.

https://www.petfooddiscount.nl/content/ecostyle-hondenvoer

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten