Het verschil tussen een telescoopladder en vouwladder

Ben jij aan het twijfelen tussen een vouwladder of een telescoopladder? Dan leggen wij in dit artikel de verschillen duidelijk uit. Ondanks dat beide ladders erg divers in gebruik zijn, hebben ze beide een net andere functie. Aan de hand van jouw eigen wensen selecteer jij de ladder die het meeste past bij jouw behoeften. Lees in onderstaande blog over het verschil tussen een telescoopladder en vouwladder.

Wat is een telescoop ladder?

De telescoopladder is niet meer weg te denken in vele huishoudens, evenals in de uitrusting van verschillende professionals. Dit komt omdat deze ladder erg divers in gebruik is. De telescoopladder is te herkennen aan zijn uitschuifbare functie. De ladder is stevig en veilig in gebruik. Dankzij de uitklapbare functie kan je de hoogte erg secuur uitkiezen, wat voorkomt dat je verschillende ladders voor verschillende klussen in huis moet halen. De ladder is handig in gebruik binnenshuis, maar biedt ook de mogelijkheid om buitenshuis gebruikt te worden. Zodra je klaar bent met de ladder, kan je hem makkelijk opbergen. Hij is namelijk in te klappen tot een klein formaat. Veel mensen hebben standaard een telescoopladder in hun achterbak liggen, aangezien het bijna geen ruimte of gewicht in beslag neemt. Zoek jij een stabiele en betrouwbare telescoopladder? Kies dan voor een telescopische ladder van ALDORR.

Wat is een vouwladder?

Nu dat we weten wat een telescoopladder inhoudt, is het tijd om meer te weten te komen over de vouwladder. De telescoopladder beschikt over een uitschuifbaar gedeelte. Dit heeft de vouwladder niet. De vouwladder beschikt echter wel over een inklapbare functie. De vouwladder kan dankzij de inklapbare poten op verschillende plekken in huis geplaatst worden. Deze poten komen bijvoorbeeld goed van pas wanneer je te maken hebt met een ongelijke ondergrond. Moet jij een ladder deels op de trap zetten? Dan kan je zorgen dat de ladder recht blijft staan door gebruik te maken van de verstelbare poten. Deze poten zijn dus individueel van elkaar in te stellen. Nadat je klaar bent met de ladder kan je de vouwladder klein maken door hem op te vouwen. Zo neemt hij, net zoals bij de telescoopladder, minder ruimte in beslag. 

De beste ladder voor jouw klus

Kom jij er niet uit? Dan is het slim om de informatie van een expert op te vragen. ALDORR is gespecialiseerd in telescoopladders en steigers. Voor advies kun je gerust terecht bij hun specialisten. Voor elke klus vind je in het assortiment van dit topmerk een geschikte ladder of steiger.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten